Utraditionel antidopingkampagne skal advare unge

Slut med skræmmekampagner og løftede pegefingre. Aalborg tager nye midler i brug.

Aalborg kommune tager nu en alternativ tilgang til antidopingkampagner. Kommunen har valgt at droppe den klassiske skræmmekampagne og bruger i stedet de sociale medier til at oplyse unge.        

-Vi ved, at der er bivirkninger forbundet med at bruge doping, men det ved de fleste unge også. Det nogle unge bliver overraskede over, det er at resultaterne man opnår ved at bruge doping er midlertidige – altså kun til låns. De svulmende muskler forsvinder igen når man stopper, udtaler Anders Schmidt Vinther, der er projektleder for Aalborg Antidoping.

Den nye kampagne går under navnet #kuntillåns. Hensigten er at oplyse 15-25-årige, som har interesse i fitness og styrketræning, omkring doping. Men i stedet for – som tidligere kampagner har gjort – at fokusere på bivirkninger forbundet med at anvende doping, sætter den nye kampagne fokus på brugerens afhængighedsforhold til præstationsfremmende stoffer, og at resultaterne kun er midlertidige. Målgruppen gør de sociale medier til et oplagt sted at starte kampagnen, mener Anders Schmidt Vinther.

-Det er helt bevidst, at kampagnen primært foregår på de sociale medier. Vi ved at unge i dag er meget aktive på eksempelvis Facebook og Instagram, hvor de deler billeder og videoer af deres træningsresultater og måltider.

Kampagnen er udviklet af partnerskabet bag Aalborg Antidoping, et projekt der skal forebygge brugen af motionsdoping blandt unge i Aalborg Kommune. Partnerskabet består blandt andet af lokale repræsentanter fra kommunens idrætsforeninger og de kommercielle motions- og fitnesscentre.


Seneste nyt

fra Nordjylland