V: Partier har fået valgkuller

Karsten Lauritzen (V), afviser, at partierne bag beslutningen om at bore efter skifergas har manglet indsigt i, hvad tilladelsen indebar. Valgkuller, kalder han det, når energi- og klimaminister Rasmus Helveg Petersen (Rad.V.) nu mener, at Folketinget fik for få oplysninger, da de skulle godkende skifergasaftalen i Vendsyssel.

I aftenens udsendelse forklarede Karsten Lauritzen, at man i regeringen tilbage i 2010 var fuldt ud klar over, hvad man tog stilling til.

- Jeg har fuld respekt for Enhedslisten, der hele tiden har været imod aftalen, men de øvrige partier har været med hele vejen - også Det Radikale Venstre, så det her er dårlig stil, siger Karsten Lauritzen.

Han afviser dermed den kritik som SFs formand, Pia Olsen Dyhr, i dag rettede mod den daværende regerings beslutningsgrundlag og information til forligspartierne.

- Jeg kan ikke se, at det er andet end kuller på grund af det kommende valg, sagde Lauritzen under aftenens udsendelse.

Selvom Lauritzen godt forstår befolkningens bekymring over de miljømæssige konsekvenser, mener han, at man som politiker skal stå ved sin beslutning. Han understreger, at skifergasboringerne er underlagt skarpe miljømæssige krav, og man desuden har gode erfaringer fra boringer til søs.

- Der er gået politik i den her sag, siger Karsten Lauritzen og understreger, at politikerne ikke er blevet misinformeret i sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland