Våd spurt i GP Himmerland Rundt: Hollænder snupper sejren

Hollandske André Looij vinder GP Himmerland Rundt for næsen af Torkil Veyhe og Emil Nygaard Vinjebo.

Spændingen holdt lige til det absolut sidste i GP Himmerland Rundt 2018. Flere bød sig til og forsøgte at sprinte sig fra feltet, men først få meter før mål blev det afgjort:

22-årige hollandske André Looij fra Monkey Town Continental Team blev vinderen af dette års løb, et mulehår foran Nicklas Overgaard Pedersen fra BHS Elmeborg Bornholm og Emil Nygaard Vinjebo fra Team coloQuick.

Sejren kom i hus efter nogle nervepirrende otte omgange i Aars, der markederede afslutningen på det 200 kilometer lange løb rundt i Vesthimmerland. Her lå Jonas Aaen Jørgensen fra Riwal CeramicSpeed Cycling Team alene i front det første stykke tid, men med 12 kilometer tilbage af løbet, blev han hentet af et stærkt kørende felt.

Herefter fulgte 10 kilometer med skiftende ryttere i små angreb, og to kilometer før målstregen så det ud til, at Emil Nygaard Vinjebo fik slået hul.

På vej ned af den sidste bakke på Oustrupvej inden opløbsstrækningen lå han i front - men på Himmerlandsgades brosten blev han indhentet og overhalet af André Looij.