Varmebølge giver livreddere sved på panden

Sommeren har i den grad fået tag i Danmark, og med weekendens høje temperaturer forventer livredderne fra TrygFonden Kystlivredning, at mange danskere vil søge mod strandene.

Som en del af den forebyggende indsats opfordrer livredderne til, at man tager en ekstra stor flaske vand med sig til stranden.

- Hvert år har vi badegæster, som må bukke under for de høje temperaturer, og som enten besvimer eller bliver dårlige på grund af dehydrering. Når man tager til stranden i weekenden, så opfordrer vi alle til at tage en ekstra stor flaske vand med og drikke rigeligt af det. På en varm dag som i dag kan nogle have brug for op til 5-6 liter vand for at holde væskebalancen, fortæller kystlivredningschef Erik Bech og peger på, at dehydrering ikke kun kan føre til ildebefindende, men også alvorlige situationer i mødet med det kolde vand.

- Mange steder i landet vil der være over 10 graders forskel på luften og vandet, og så skal man være en smule mere forsigtig, når man går i vandet. Når man ligger længe i solen og dehydrerer, så får man lettere krampe i mødet med det kolde vand, og er man kommet langt ud, kan man let komme til at gå i panik, siger Erik Bech.

TrygFonden Kystlivredning er til stede på 35 strande og havnebade landet over. På trods af, at korpset tæller flere end 200 specialuddannede kystlivreddere, så skal man huske på, at det altid er ens eget ansvar at passe på sig selv og sin familie, når man tager til stranden.

- Livredderne er en ekstra tryghed på strandene. Man skal huske på, at livredderne skal holde øje med rigtig mange mennesker, og derfor skal man være ekstra påpasselig. Drukneulykker kan ske på få sekunder og mange gange helt lydløst, selv om der er mange mennesker omkring en i vandet. Derfor skal man huske at bade sammen, så man kan holde øje med hinanden. Det gælder naturligvis især, hvis man har børn med på stranden, siger Erik Bech.


Seneste nyt

fra Nordjylland