Vendsyssels budgetter på plads

Frederikshavn Byråd vedtog i går aftes det kommende budget. 19 stemte, mens Socialdemokraterne og Liberal Alliance stemte imod. Også i Hjørring og Brønderslev er budgettet 2013 på plads.

Ligesom de fleste andre, skal Frederikshavn Kommune spare penge i de kommende år. Og nu er Byrådet blevet enige om, hvor der skal spares i 2013. Byrådet vedtog nemlig næste års budget på et møde onsdag aften.

Frederikshavn Kommune fik afslag til at hæve skatten med 0,6 procent. Derfor blev det er budget med flere besparelser på i alt to procent på serviceudgifterne - svarende til 52 millioner kroner.

Børne- og ungeområdet skal spare 5,5 millioner.

Også det kulturelle skal spare. Stadionanlæg og Frederikshavn Svømmehal mister 500.000 i tilskud, mens kunstmuseet og Knivholt skal spare 300.000 årligt hver. Bibliotekerne mister et årligt tilskud på 300.000 og skal samtidig finde besparelser på én million. Marinaen og Strandby Havn får reduceret deres årlige tilskud med samlet 250.000 kroner.

Allerede den 30. september lavede Venstre, SF, Konservative, Dansk Folkeparti samt løsgængerne Jeppe Kyk og Jette Fabricius Toft et forlig. Og det er de samme 19 politikere, der stemte for budgettet 2013.

Også i Hjørring blev det kommende budget i aftes vedtaget af et enigt byråd. Venstre og Konservative stemte dog imod en skattestigning på 0,2 procent og grundskylden stiger med 4 promille.

I Brønderslev var der større enighed. Her vedtog et enigt byråd i går aftes det kommende budget, hvor der også er flere besparelser samt diverse anlægsudgifter.


Seneste nyt

fra Nordjylland