Vesterhavet et skridt nærmere kystsikring

Sommerhusejere fra blandt andet Nørlev Strand har fået udarbejdet tre forslag til kystsikring, der meget vel kan ende med at blive virkelighed.

Kystdirektoratet modtager tirsdag morgen en 90 siders ansøgning om godkendelse af kystsikring langs dele af vesterhavskysten i Hjørring Kommune. En gruppe sommerhusejere har af egen lomme betalt COWI for at udarbejde de tre løsningsforslag, som Kystdirektoratet allerede har givet positive tilkendetilgivelser.

- De går alle sammen ud på at skabe en sikring af vores sommerhuse derude med en kombination af fast kystsikring med sten og sand, således at vi kan bevare vores strand foran kystsikringen, siger Christian Hartmann, der selv mistede sit sommerhus til Vesterhavet.

Fra Kystdirektoratet modtager ansøgningen til den er færdigbehandlet går der højest 13 uger, inden sommerhusejerne ved, om Kystdirektoratet godkender de foreslåede kystsikringsløsninger. Hvis de godkender ansøgningen, kan det blive et endeligt punktum på en årelang kamp om sikring af kysterne i det nordjyske.

I videoen herover kan du se reportage fra Kystdirektoratets besøg på Nørlev Strand og efterfølgende høre flere reaktioner på de foreslåede løsningsforslag.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland