Vesthimmerland har det bedste erhvervsklima i Nordjylland

Vesthimmerland placerer sig helt i top af de nordjyske kommuner i Dansk Industris store undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Sidste år var det Rebild, men i år er en ny nordjysk kommune på toppen, når det handler om at have et gunstigt erhvervsklima. I Dansk Industris store undersøgelse af erhvervsklimaet i 96 danske kommuner har Vesthimmerlands Kommune placeret sig bedst af alle nordjyske kommuner med en 18. plads på listen.

I Vesthimmerland kan kommunen glæde sig over en fremgang på syv pladser i forhold til sidste år. Særligt kommunens indsats for at sikre virksomhederne adgang til kvalificerede medarbejdere vækker tilfredshed, og derfor scorer kommunen da også en 13. plads i denne kategori.

- Det er flot, at Vesthimmerland ligger så godt placeret og er gået frem i forhold til sidste år. En væsentlig årsag er, at kommunen har styrket dialogen med erhvervslivet, og når virksomhederne føler sig hørt, så slår det også ud i deres vurdering af kommunens erhvervsvenlighed, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

Vesthimmerlands placering som nummer 18 er kommunens hidtil bedste resultat, og det er noget, der vækker glæde hos Kommunens Borgmester Knud Kristensen (K), der dog sigter efter en endnu bedre placering.

- Jeg tager det her som et tegn på, at vi er på vej i den helt rigtige retning. Jeg er glad og stolt over placeringen, men jeg hejser først flaget, når vi er i top ti i Danmark. Jeg synes, at det er flot, men målet er altså top ti. Det sagde jeg allerede i 2010, da jeg blev valgt til borgmester, fortæller han til TV2 Nord.

Spørger man Knud Kristensen, så er det da heller ikke tilfældigt, at Vesthimmerlands Kommune bevæger sig mod toppen af Dansk Industris liste.

- Vi har i længere tid sat fokus på, at vi skal gøre det godt, at ledelsen i de forskellige forvaltninger er den rigtige, og at vi bevæger os fremad. Det er en bevidst målsætning, og det ligner, at vi bevæger os i den rigtige retning, siger han.

 

Her kan du se de nordjyske kommuners placering på landsplan i Dansk Industris undersøgelse af det kommunale erhvervsklima:

Samlet placering
Vesthimmerlands1825
Rebild2015
Jammerbugt2140
Brønderslev3850
Mariagerfjord4347
Frederikshavn4553
Aalborg6055
Hjørring6662
Kilde: Dansk Industri

 

Fakta om undersøgelsen

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2016, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er syvende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.299 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2016. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.
Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland