Vesthimmerland satser på kinesiske turister

Ni kinesiske rejseagenter er lige nu inviteret til Vesthimmerland for at undersøge mulighederne for at bruge Nordjylland som feriedestination for velhavende kinesiske turister.

En gåtur ved Limfjorden, en tur til Vitskøl Kloster og et besøg hos Glenholm Vingård i Ranum.

Det er noget af det, der er på programmet for ni kinesere, der lige nu oplever Vesthimmerland.

- Kineserne skal vises rundt, og have forskellige lokale oplevelser og indtryk i det vesthimmerlandske. De kommer ud og snuser til den nordjyske kulturarv og det landskab, som området tilbyder, fortæller Jimmi Petersen, der er turistdirektør hos VisitVesthimmerland.

Mange i Kina får flere og flere penge imellem hænderne, og derfor vil VisitVesthimmerland forsøge at få kinesiske turister til at tage turen hele vejen fra Kina og til det nordjyske.

 
 
Foto: VisitVesthimmerland
 
 
Foto: VisitVesthimmerland

quote Vi vil gerne tilbyde mere, så de ikke bare kommer og ser Den Lille Havfrue og krydser H.C. Andersen af, inden de så flyver hjem igen.

Jimmi Petersen, VisitVesthimmerland 

- Vi forventer, at dette besøg vil aflede besøg fra kinesiske grupper, som sætter pris på de himmerlandske attraktioner og den rene natur​, vi har, siger Jimmi Petersen.

De ni kinesere kommer fra et kinesisk rejsebureau kaldt Beiou360, der er ejet af en dansker. Bureauet kender det kinesiske markedet, og har mange lokale samarbejdspartnere, som udbyder rejser til kineserne. Derfor valgte VisitVesthimmerland at forfølge idéen, da de blev kontaktet af bureauet.

Kinesisk high-end turisme

De ni rejseagenter kommer fra forskellige steder i Kina, og VisitVesthimmerland regner med, at agenterne har adgang til to millioner kinesere. Målgruppen er velhavende turister, såkaldt high-end, der både går op i oplevelser og gastronomi.

- Danmark er andet end lige nøjagtigt bare København. Vi vil gerne tilbyde mere, så de ikke bare kommer og ser Den Lille Havfrue og krydser H.C. Andersen af, inden de så flyver hjem igen. Vi føler, vi har noget autenticitet, som vi kan putte i dem. Noget kulturarv og noget unikt natur, lyder det fra turistdirektøren.

I løbet af det næste halvandet år regner kommunen med, at få lokket de første små grupper kinesiske turister til Nordjylland.  

- Vi forventer ikke masseturisme, men turister som er kvalitetsbevidste og gerne vil lære noget om Danmark, lyder det fra Jimmi Petersen.

Tirsdag formiddag fortsætter kineserne til Jammerbugten, hvor de blandt andet skal besøge Papirmusset.

 
 
Foto: VisitVesthimmerland
 
 
Foto: VisitVesthimmerland

 


Seneste nyt

fra Nordjylland