Vi dropper yoghurten i ferien - men bageren har travlt

Thise mejeri bruger 150.000 liter mælk mindre om ugen i ferien. Til gengæld bliver der lavet rundstykker hos bageren for fuld hammer.

Når vi holder ferie, forkæler vi os selv lidt mere end i hverdagen - også når det kommer til morgenmaden. Mange af os dropper yoghurt og skyr til fordel for rundstykker. 

Det kan man mærke på Thise Mejeri, som bruger 150.000 færre liter mælk om ugen i sommerferien. 

Det er ikke sådan, at produktionen står helt stille på Thise Mejeri. Men der er skruet ned for produktionen af yoghurt, skyr, ymer og de andre surmælksprodukter, vi plejer at spise til morgenmad. I ferien gider vi nemlig ikke at spise det, vi plejer. 

- Det er cirka 20 procent mindre end det plejer at være, siger Poul Pedersen, der er direktør for det økologiske mejeri i Thise. 

Fra uge 27 til 32 bruger mejeriet 150.000 liter mælk mindre til produktionen af surmælksprodukter end resten af året.

- Det er, fordi folk køber noget andet. De tænker ikke så meget på at tabe sig. Jeg har folk mistænkt for at indtage knap så mange mejeriprodukter i sommerferien, som på andre tidspunkter af året. Det kan vi se på vores salg, siger Poul Pedersen. 

Brød går som varmt brød

Og det kan der nok være noget om. For mens Thise-direktøren har gearet lidt ned, har Sevel bageri små 25 kilometer derfra slået stort brød op. 

- Vi sælger cirka en tredjedel mere, end hvad vi gør til dagligt, siger Martin Christensen, der er driftsleder i Sevel Bageri.  

Her går franskbrød og rundstykker som varmt brød, og der bliver bagt flere hundrede rundstykker mere end normalt i sommerferien. 

 
 
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

- Især i sydvest, hvor vi leverer brød til Ringkøbing og Søndervig området. Der kan vi sagtens mærke, at det sælger som varmt brød. Altså det går rigtig godt, siger Martin Christensen. 

På campingpladsen ved Jesperhus Feriepark på Mors bekræfter Frank Tribler og familiens campingbord ferietendensen. Her serveres rundstykker med smør og pålægschokolade. 

- Det er sådan som 14 dages søndage. Faktisk. Hvor vi lever lidt usundt, siger Frank Tribler, der er campist fra Skanderborg. 

Ikke kun skidt for salget

Selv Thise-direktøren må i sidste ende krybe til bekendelse. 

- Jeg spiser selvfølgelig skummetmælksacido, det er jo klart. Næsten hver morgen. Ej, jeg får altså også mange flere rundstykker, end jeg plejer at få, siger Poul Pedersen. 

Der er imidlertid ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for salget alligevel for det store økologiske mejeri i Salling. For selv om salget af de klassiske morgenmadsprodukter er dykket henover sommeren, er salget af koldskål steget denne sommer for Thise. I forhold til sidste sommer har Thise Mejeri solgt 30-40 procent mere koldskål.


Seneste nyt

fra Nordjylland