Vi er til kultur som aldrig før

Der er liv og glade dage i de nordjyske biografer, i teatresalene og på kunstmuseer. Det viser en ny undersøgelse fra Kulturministeriet, som slår fast, at interessen for at komme ud i kulturlivet aldrig har været større end nu.

Det oplever man blandt andet på Kunsten i Aalborg, hvor antallet af besøgende det seneste år er steget med 17 procent.

- Det er glædeligt, og bag det ligger der hårdt arbejde. Det viser sig, at en stor del er folk, der ikke har abonnement, men så at sige nye gæster, som er her for første gang, siger direktør på Kunsten, Gitte Ørskou.

Også landets biografer har svært ved at få armene ned af begejstring - over begejstringen for i stigende grad at vælge fladskærmen hjemme fra og i stedet se film på det helt store lærred.

- De seneste tre år er det bare gået en vej, og det er op, med billetsalget. Vi har bestemt ikke mærket noget til, at der er finanskrise, siger direktør i Hjørring Biocenter, Finn Rasmussen.

Heller ikke Vendsyssel Teater har grund til at klage. Teatret har især siden Peter Schrøder tiltrådte som direktør trukket nordjyder til i stor stil.

- Størstedelen af den stigning, vi har oplevet, kommer fra den gruppe af mennesker, der så at sige er i min egen aldersgruppe, efterkrigsgenerationen. Der har vi ramt plet, siger Peter Schrøder.

Han ser en stor udfordring i at få fat i den unge publikum, og det viser undersøgelsen fra Kulturministeriet også, at der fortsat er behov for at arbejde på.

- Vi skal have en ungdomsprofil. Ikke mindst set i lyset af, at vi her i Hjørring om få år har et helt nyt teater- og kulturhus, det kræver, at vi arbejder benhårdt på at få fat i den gruppe. Og det er svært, for det skal foregår på de unges præmisser, siger Peter Schrøder.

På Kunsten i Aalborg arbejder man målrettet for blandt andet at få nybagte mødre og babyer inden for i kunsten og kulturens favn.

Læs hele undersøgelsen om danskernes kulturvaner HER

 


Seneste nyt

fra Nordjylland