Viceborgmester: Der er tale om aftalt spil

En mailkorrespondance mellem Region Nordjylland og Nedbrydningsfirmaet IF viser at parterne aftalte salget af sygehusgrunden i Terndrup lang tid før grunden kom i udbud.

En seks sider lang korrespondance mellem en kontorchef fra Region Nordjylland og Nedbrydningsfirmaet IF repræsenteret ved en advokat viser, at handlen om sygehusgrunden i Terndrup var aftalt i detaljer længe før den blev sat til salg i et offentligt udbud.

Korrespondancen løb fra 10. maj til 29. juni i år og her bliver parterne enige om hvordan det sikres at Nedbrydningsfirmaet IF vinder Region Nordjyllands udbud af grunden. Det hele sker længe før grunden bliver udbudt offentligt - midt i august - og som TV2 Nord mandag kunne fortælle, gik det som forventet: Nedbrydningsfirmaet IF fik grunden til minimumsprisen.

Viceborgmester i Rebild Kommune Allan Busk (Den Sociale Fællesliste) vil på baggrund af blandt andet mailkorrespondancen nu have Statsforvaltningen ind i sagen.

- Det her beviser, at der er tale om aftalt spil. Jeg mener, vi skylder alle at få belyst, om det her er lovligt og virkelig kan finde sted, så derfor vil jeg nu bede Rebild Kommune, indbringe sagen for Statsforvaltningen, siger Allan Busk. 

TV2 Nord har tidligere fortalt, at Region Nordjylland og Nedrivningsfirmaet IF havde indgået et forlig, hvor sygehusgrunden i Terndrup kunne indgå, som en del af studehandel.

Region Nordjylland hyrede i 2014 Nedrivningsfirmaet IF til at nedrive det tidligere Terndrup Sygehus og rense grunden for forurening.

Forureningen var dog langt større end forudset og pengene slap op. Det betød at Region Nordjylland og nedrivningsfirmaet endte i en tvist, og striden blev formelt bilagt i et forlig, der sikrede, at nedrivningsfirmaet kunne overtage den forurenede grund for under 700.000 kroner. Samtidigt slap Region Nordjylland af med en gæld på 2,1 millioner kroner og ansvaret for at rydde op på en forurenet grund.

Viceborgmester Allan Busk er tilfreds med, at grundhandlen nu juridisk set er sat i bero.

- Det er Region Nordjylland der har forpligtelsen. Det er dem der ejer grunden. Det er i deres ejerskab forureningen er sket. Derfor er det også Region Nordjylland, der skal rydde op. Der er slet ingen tvivl, siger Allan Busk. 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland