Viceborgmester i Rebild trækker støtte til borgmester

Fredag aften i TV2 Nord afslørede viceborgmesteren i Rebild Kommune, at han trækker støtten til borgmesteren. Efter sagen om lederen, der mobber sine ansatte, har han ikke længere tillid til Leon Sebbelin.

Borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (Radikale Venstre) har ikke længere viceborgmester Allan Busks (Den Sociale Fællesliste) opbakning. 

Allan Busk trækker støtten til borgmesteren. Se interviewet med ham her. 

- Han har ikke vores opbakning mere. Vi peger ikke på Leon sebbelin. Han har ikke løst den her opgave. Han har ignoreret, at så mange mennesker har det elendigt. Der er bevidst forsøgt at dække de her sager. Det kan jeg ikke stå model til, lyder det fra Allan Busk fredag aften. 

Udmeldingen kommer efter Rebilds håndtering af de klager, der har været mod én specifik leder i Sundhedscenter Rebild.  16 tidligere medarbejdere i Sundhedscenter Rebild har klaget til Rebild kommune over lederens metoder. Mobning og trusler har været en del af hverdagen. Klagen blev sendt til Rebild Kommune i efteråret. 

Tidligere og nuværende ansatte på sundhedscenter i Rebild retter sønderlemmende kritik mod leder

I Nordjylland Live-studiet på TV2 Nord tirsdag, kunne kommunaldirektøren fortælle, at der ikke er meget, der tyder på, at der skulle et være et psykisk dårligt arbejdsmiljø i sundhedscentret, som det er blevet påstået af tidligere ansatte. 

- Vi har haft en positiv lederevaluering. Vi har fået en grøn smiley fra Arbejdstilsynet, og vi har et meget lavt sygefravær, sagde Jes Lunde.

Borgmester Leon Sebbelin afviste torsdag aften byrådsmedlemmers kritik af, at der ikke er blevet orienteret godt nok i sagen om Sundhedscenter Rebild

- Jeg er ked af at måtte sige det, men det er sådan, at allerede først i januar blev økonomiudvalget prienteret. Vi fik en henvendelse sidst i november, der blev reageret omgående med inddragelse af arbejdsmedicinsk klinik. De er løbende blevet orienteret om stadiet, og så her først i januar er der sendt en kort redegørelse for, hvad vi har modtaget, og hvad der er gjort ved det. Økonomiudvalget er orienteret, lød det fra borgmesteren.

Byråddet i Rebild har i dag været samlet for blandt andet at diskutere den massive kritik af Sundhedscenter Rebild. Kommunaldirektøren har i dag sat gang i en redegørelse af problemets omfang, mens byråddet er chokerede og nervøse over historierne om dårlig ledelse og ringe arbejdsforhold i kommunen.

Men viceborgmester Allan Busk giver altså ikke meget for deres udmeldinger. 

- Tilliden den er væk, lyder det fra ham fredag aften og fortsætter:  Der bliver sagt nogle ting om grøn smiley,  og vi har et godt lederudvalg. Det er jo helt hen i vejret at sige sådan noget på tv. De piger har ikke evalueret på deres leder. De har evalueret på en mellemleder, som har evalueret på lederen, siger Allan Busk.

Rebild Kommune har nu igangsat arbejdet med en redegørelse, der skal klarlægge forløbet og afdække, hvorvidt kommunens politiske og administrative ledelse har undladt at orientere byrådet og økonomiudvalget i kommunen.


Seneste nyt

fra Nordjylland