Viceborgmester vil opsige samarbejde med Bogø Sandwich

Hvis ikke kommunaldirektøren kan opsige samarbejdet, vil viceborgmesteren rejse sagen politisk.

Viceborgmester i Rebild Kommune Allan Busk (Den Sociale Fællesliste) vil efter TV 2-programmet Operation X's afsløringer af Aalborg-virksomheden Bogø Sandwich have kommunen til at opsige alle samarbejder med virksomheden.

I programmet afsløres det, at Bogø Sandwich ansætter udenlandske studerende, så de med 43 timers arbejde om måneden kan kvalificere sig til at få dansk SU. De studerende får løn for de 43 timer, men i realiteten forventes det, at de arbejder op til 100 timer om måneden.

- Det er en klar overtrædelse af de sociale klausuler, vi har vedtaget i Rebild Kommune, så nu har jeg indstillet til kommunaldirektøren, at vi opsiger de aftaler vi har med virksomheden, siger Allan Busk der også er næstformand i 3F Aalborg og derfor kender særdeles godt til sagen.

- Så selvom Bogø Sandwich siger, at Operation X manipulerer og sætter Bogø ind i en forkert sammenhæng, så ved jeg, at der er foregået ting, der gør, at de ikke overholder vores sociale klausuler, siger viceborgmesteren videre.

Nu skal kommunaldirektøren sammen med kommunens jurister vurdere, om det er muligt at opsige samarbejdet med Bogø Sandwich, men selv hvis der skulle vise sig at være sten på vejen mod en opsigelse, skal sagen diskuteres, fortæller Allan Busk.

- Hvis forvaltningen vurderer, at der er den mindste tvivl om at aftalen kan opsiges, så rejser jeg sagen politisk. Og det har jeg også orienteret kommunaldirektøren om, siger Allan Busk.

De sociale klausuler, der er vedtaget i Rebild Kommune, er vedtaget af et enigt byråd, og Allan Busk forventer derfor, at de 24 politiske kolleger vil bakke op om en opsigelse.

- Det kan godt være, vi ikke altid er enige, men de er allesammen fornuftige mennesker, så jeg regner da med, vi kan komme til enighed om det her, siger Allan Busk.

Fredag formiddag har han kun kendskab til en skole i kommunen, der har aftaler med Bogø Sandwich, men han afventer en samlet liste fra forvaltningen.

Det er Øster Hornum Børneunivers, der med sikkerhed har en aftale med Bogø Sandwich, og på deres Facebook-side skriver de, at de har modtaget en skrivelse fra Bogø Sandwich' advokat med en orientering om sagen. Forældrebestyrelsen skal inden for den nærmeste fremtid vurdere, om der stadig er tillid til Bogø Sandwich.


Seneste nyt

fra Nordjylland