Victor Svendsen kvalificerer sig til Malaysia Masters

Victor Svendsen fra Vendsyssel Elite Badminton kvalificerede sig tirsdag til hovedturneringen i Malaysia Masters, der er hans første turnering i Asien.

Det var spænding til da sidste, da 23-årige Victor Svendsen fra Vendsyssel Elite Badminton tirsdag spillede to kvalifikationskampe for at nå frem til hovedturneringen i Malaysia Masters i Kuala Lumpur.  

Victor Svendsen ligger lige nu på verdensranglistens 53. plads. Begge hans modstandere i kvalifikationen rangerede højere, så det var to store udfordringer, der lå forude for VEB-spilleren. 

I første kamp mødte Victor Svendsen Kwang Hee Heo fra Korea, der ligger nummer 51 på verdensranglisten. Her vandt Victor Svendsen med sætcifrene 22-20 og 21-12. 

På grund af konflikten mellem spillerne og Danmarks Badminton Forbund er det spillerne Hans-Kristian Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen, der agerer trænere for Victor Svendsen. 
På grund af konflikten mellem spillerne og Danmarks Badminton Forbund er det spillerne Hans-Kristian Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen, der agerer trænere for Victor Svendsen. 
Foto: Privatfoto

I kvalifikationsfinalen stod Victor Svendsen overfor Wei Feng Chong fra Malaysia. Wei Feng Chong ligger nummer 43 på verdensranglisten. Victor Svendsen sejrede, men det var langt fra i sikker stil. Første sæt vandt Victor Svendsen med 22-20, men i andet sæt tabte han med hele 8-21. 

Så gjaldt det tredje og afgørende sæt, der skulle sende en af de to spillere ind i hovedturneringen. Victor Svendsen kom bagud 7-17, men formåede at vende det til 18-18. Mod slutningen byttede de to spillere point, ind til Victor Svendsen kunne hæve armene over hovedet og juble over en sejr på 21-19. 

- Jeg kan roligt sige, jeg har aldrig været så nervøs i en kamp før, og efter tilskuerne begyndte at gå amok og kunne mærkelig comeback. Det var en seriøs gummiarm, fortæller Victor Svendsen.

I første runde af hovedturningen venter verdensranglistens nummer 33. Det er 38-årige Hyun Il Lee fra Korea. 

- Amen, hvad skal jeg sige. Det er fuldstændig sindssygt. Havde ikke forestillet mig i morges at jeg skulle spille første runde i morgen. Det er for fedt, fortæller Victor Svendsen. 

Første runde kampen spilles onsdag klokken 10.35. 


Seneste nyt

fra Nordjylland