VIDEO: Isbjørneunge viser sig for første gang

En af de nye isbjørneunger i Aalborg Zoo har vist sig for dyrepasserne for første gang.

To dyrepassere i Aalborg Zoo fik sig lidt af en overraskelse, da de mandag skulle fodre isbjørnehunnen Malik. Malik befinder sig i øjeblikket i en fødehule, hvor hun passer sine to unger, som nu er to en halv måned gamle.

Det er dog ikke kun Malik, der kom frem til tremmerne for at få mad. En af ungerne var fulgt med sin mor ud af den trygge hule, og det var første gang dyrepasserne mødte en af de nye, små bamser.

- Det er en fantastisk oplevelse. Det er første gang, vi ser en af ungerne, hvor det ikke er gennem et webcam, fortæller Katrine Christensen, som var en af de to dyrepassere, der så ungen.

Mødet med isbjørnenungen blev fanget på video, og senere har også den anden unge vist sig for dyrepasserne.

- Jeg talte lige med en af mine kolleger, som var inde forbi fødehulen. Han så, at begge unger var fulgt med Malik ud til lågen, siger Katrine Christensen.

Selv om det var en overraskelse for dyrepasserne at se ungen, var det ikke helt uventet. Ifølge Katrine Christensen passer det meget godt med ungernes alder, at de nu begynder at blive mere nysgerrige og bevæge sig rundt i hælene på deres mor.

Hvornår ungerne kommer ud i det store anlæg kan dyrepasserne ikke svare på.

- Det er Malik, der bestemmer, hvornår det skal ske. Når hun mener, at ungerne er klar, begynder hun at banke på lågen, og så er det tegn til, at vi skal lukke hende ud. I starten vil ungerne nok kun være ude i kortere tid ad gangen, inden de trænger til at komme ind og hvile igen, og efterhånden kommer de til at være mere og mere ude i anlægget, fortæller Katrine Christensen.

Øverst i artiklen kan du se de første levende billeder af isbjørneungen, som Aalborg Zoo's dyrepasserede optog mandag.


Seneste nyt

fra Nordjylland