Vil forbyde solarium for unge under 18

De nordjyske unge mellem 15 og 25 år er de unge i landet, som går mest i solarium. Men det kan være slut, for nu vil regeringen forbyde unge under 18 år at bruge solarier.

Forslaget fra regeringen kommer efter, at det blandt andet er kommet frem, at danske kvinder indtager den kedelige verdensrekord med flest tilfælde af modermærkekræft i forhold til indbyggertallet.

De nordjyske unge er vilde med solariet kunstige lys. Mens cirka 42 procent af de 15-25-årige nordjyder bruger solarium, er det samme tal for hovedstaden kun 21 procent. Også sammenlignet med de andre regioner er nordjyderne dem, der er allermest begejstrede for den indendørs sol. Det viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

I første omgang skal regeringens solarieforbud forhandles med Enhedslisten, der endnu ikke har taget stilling til, om man er for eller imod.

Selvom forslaget nu lyder på en aldersgrænse på 18 år, så har Socialdemokraterne foreslået en aldersgrænse på 16 år, fordi den passer godt i forhold til andre forbudsgrænser.

De Radikale har været fortaler for et forbud for unge under 18 år, mens eksempelvis Venstre er imod et egentligt forbud.

Sundhedsminister Astrid Krag har tidligere sagt, at hun er villig til at se på en lavere aldersgrænse, hvis det er den, der kan skabes enighed om.

Fra 1. juli i år blev det forbudt for børn og unge under 18 år at bruge solarier i Norge.


Seneste nyt

fra Nordjylland