Vild biljagt gennem Aalborg: 23-årig flygtede fra politiet med 150 kilometer i timen

Nordjyllands Politi hører gerne fra personer, der var i fare i forbindelse med den vilde biljagt.

Hvad der skulle have været en rutinemæssig standsning af en bilist i Aalborg, udviklede sig tirsdag eftermiddag til en vild biljagt gennem byen, hvor en yngre mand bragede gennem gaderne med en hastighed på helt op mod 150 kilomter i timen.

- En civil patrulje vil standse bilen på Jyllandsgade, men det er chaufføren ikke indstillet på, så han forsøger at stikke af og kører i processen overfor rødt lys adskillige gange, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen.

I bilen sad en 23-årig mand, der over de næste 10 minutter drønede rundt i det meste af byen inden biljagten sluttede på Fyrkildevej i det østlige Aalborg, hvor han blev anholdt.

- Han havde ikke noget kørekort, så han havde ikke lyst til at snakke med os, men vi kan da garantere, at han heller ikke får et kørekort lige foreløbigt, siger vagtchefen.

Ingen kom noget til i forbindelse med biljagten, men politiet hører gerne fra personer, der under biljagten var i fare for at blive kørt ned eller på anden måde komme til skade.

- Vi vil gerne have klarlagt, om vi kan sigte ham efter straffelovens paragraf om at sætte andres liv og førlighed i fare. Det kræver bare, at der har været konkrete tilfælde, så man må meget gerne kontakte os, hvis man har været i fare, siger Per Vagn Nielsen og henviser til politiets telefonnummer 114.

Den 23-årige kørte i en rød Citroen C1, og blev eftersat af en civil patruljevogn.

Han sidder klokken 16.30 på politigården i Aalborg, hvor man er ved at udredde hans mange færdselsovertrædelser. Han bliver efterfølgende løsladt, og får - naturligvis - ikke lov at køre hjem.

- Vi beholder nøglerne. Det er helt sikkert.


Seneste nyt

fra Nordjylland