Vindmøller på vej i Thorup

Der kan komme tyve nye vindmøller i Thorup ved Aggersund. Vesthimmerlands Kommune er klar med nyt lokalplanforslag, der skal gøre det muligt.

I området omkring Thorup mellem Aggersund og Gøttrup kan der være tyve nye vindmøller på mellem 140 og 150 meter på vej. Det skriver Lokalt Indblik.

Det er Eurowind Energy A/S, GK Energi ApS og Wind1 A/S der har søgt om tilladelse til at opstille i alt 20 vindmøller i det samlede vindmølleområde ved Thorup-Sletten i grænselandet mellem Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner. Begge kommuner har været indstilllet på at imødekomme ansøgningerne, og i dag ventes Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerland at sende forslag til lokalplan og et kommuneplantillæg i høring.

Det er planen, at 11 af møllerne skal opføres i Vesthimmerlands Kommune, mens de ni får plads i Jammerbugt Kommune. Det er i et 42 hektar stort landbrugsområde, hvor den eneste bygning er en transformatorstation.

I den sydlige del af området står i forvejen 10 vindmøller på 69 meter, og i den norlige del står syv mindre møller. De skal alle fjernes, hvis der blvier givet tilladelse til de tyve nye og større vindmøller.


Seneste nyt

fra Nordjylland