Vindstød af stormstyrke rammer Vestkysten

Nyt blæsevejr med stormstyrke på vej. Det er de vestlige kyster, der bliver ramt hårdest, og Nordjylland kan forvente forhøjet vandstand.

Næppe har de sidste vindstød fra stormen Urd lagt sig, før et nyt blæsevejr har kurs mod Danmark.

DMI har udsendt en varsling om vindstød af stormstyrke, der gælder fra onsdag morgen klokken otte.  Det er vindstød med en stormstyrke på 25-28 m/s. Det er især i Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt og Thisted Kommuner, at borgerne får blæsten at mærke.

Ifølge Mogens Rønnebæk, der er meteorolog hos DMI, så er det de vestlige kyster, der bliver ramt hårdest både af vind og forhøjet vandstand. DMI forventer forhøjet vandstand på to til tre meter ved Vestkysten og i Limfjorden.

Blæsevejret kommer dog ikke på højde med stormen Urd, der ramte landet mellem jul og nytår. Der ventes heller ikke problemer med stormflod som i sidste uge.

- Det kan give forhøjet vandstand ved Vadehavet, Vestkysten og Limfjorden. Men det er ikke noget, der skulle give anledning til alvorlige problemer, lyder det fra Mogens Rønnebæk, meteorolog hos DMI.

 

 

Det er et nyt lavtryk, der rykker ind over landet oppe fra Norskehavet, der onsdag resulterer i stærk vind og de forhøjede vandstande. I begyndelsen af dagen vil der være hård kuling fra syd og senere fra vest. Ved kysterne kan vindstødene nå stormstyrke.

DMI skriver ligeledes i varslingen, at lavtrykket kan medføre vinterligt nedbør vestfra. I forbindelse med lavtrykket vil temperaturen i dagtimerne ligge et par grader over frysepunktet.


Seneste nyt

fra Nordjylland