Voldsom gårdbrand i Sønderlev

Brandfolk reddede resten af gården, efter det halve af stuehuset brændte ned.

Nordjyllands Beredskab kæmpede i eftermiddag med en voldsom gårdbrand på Kirkensgårdsvej i Sønderlev vest for Hjørring.

Brandmandskabet blev tilkaldt klokken 14, og det stod hurtigt klart, at det gjaldt om at begrænse skaderne til selve stuehuset.

- Der er tale om et fritidslandbrug, som ikke er ejerens primære bolig. Det halve af stuehuset er udbrændt, og vores primære opgave var at sikre, at ilden ikke spredte sig til de øvrige af gårdens længer, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Jørgen W. Pedersen.

Ingen spor efter brug af åben ild

Han forklarer, at der ikke var nogen hjemme på gården, hvor der heller ikke var dyr, og at der heller ikke var spor efter brug af åben ild som for eksempel brændeovn eller stearinlys. 

Politiets brandteknikere skal mandag undersøge det udbrændte stuehus for at komme nærmere på en brandårsag.

Indsatslederen vurderede søndag eftermiddag, at brandfolkene ville være færdig med efterslukningen ved 20-tiden søndag aften.

Beredskabet i Hjørring var til stede ved branden med to udrykningsenheder. Indsatsleder Jørgen W. Pedersen forklarer, at det var nødvendigt at få assistance fra beredskabet i Løkken, som stillede med en tankvogn, og også Beredskabsstyrelsen i Thisted var til stede med en kran, som skulle være med til at skaffe brandfolkene adgang til bygningen i forbindelse med efterslukningsarbejdet.

Ingen mennesker eller dyr kom til skade ved branden.

Seneste nyt

fra Nordjylland