Vraget Læsø-borgmester giver ikke op – åbner mulighed for Socialdemokratiet

Slaget om borgmesterposten på Læsø ser ikke ud til at være slut endnu.

Onsdag aften nåede en socialdemokrat, to fra Dansk Folkeparti og to personer fra Læsø Listen frem til en aftale, der gør DF’eren Karsten Nielsen til ny borgmester på Læsø. Men Det vil Venstres Tobias Birch Johansen ikke acceptere, og åbner nu døren for, at socialdemokraten Folmer Hjort i stedet kan få borgmestertitlen fra Dansk Folkeparti.

- Hvis man kigger overordnet på det, har Folmer alle muligheder. Han står som niende mand mellem de to firemandsgrupper. Han kan vælge lige, hvad han vil, siger Tobias Birch Johansen (V) til TV2 Nord efter at have sovet på situationen.

Valgresultatet fra Læsø

Venstre - 4 mandater 
Læsø Listen - 2 mandater 
Dansk Folkeparti - 2 mandater
Socialdemokratiet - 1 mandat

På Læsø er der kun ni personer i kommunalbestyrelsen. Venstre er langt det største parti med fire mandater.

- Jeg kunne jo måske se en lidt større mulighed i, at vi havde haft en socialdemokratisk borgmester den her gang, når det nu var Folmer, der stod imellem os. Jeg tror Folmer havde haft større mulighed for at samle hele flokken, siger Tobias Birch Johansen.

- Jeg forsøger at få fat i Folmer Hjort i dag, og jeg vil høre, hvordan han vurderer situationen i at få en bred konstituering. Jeg vurderer, han er mest fritstillet. Hvis han er kommet på bedre tanker, skal han have lov til det, fortsætter han.

Folmer Hjort: Min telefon er åben

Folmer Hjort siger onsdag middag til TV2 Nord, at udmeldingen fra Tobias Birch Johansen kommer bag på ham.

- Det er noget af en overraskelse. Jeg er en enlig fugl, som har slået mig ned med de andre fire, siger Folmer Hjort (S) og fortsætter:

- Vi har indgået en aftale med de andre, og det her er fuldstændigt nyt, så jeg har ikke tænkt den tanke. Men det er da pænt af dem at tænke mig.

quote  Jeg regnede med, at den dør var lukket. Min telefon er åben

Folmer Hjort, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet

Folmer Hjort har været ude på en gåtur hele formiddagen, og har endnu ikke hørt noget fra Læsøs nuværende borgmester Tobias Birch Johansen.

- Jeg er langt væk fra politik i øjeblikket, og jeg regnede med, at den dør var lukket. Min telefon er åben, siger Hjort.

Socialdemokratiet fik 8,7 procent af stemmerne på Læsø.

Venstre på Læsø fik 37,1 procent af stemmerne.

Tobias Birch Johansen har da heller ikke selv opgivet at genvinde borgmestersædet.

- Hvis der er fem, der peger på mig, kan jeg blive borgmester igen. Jeg giver aldrig op, før det er slut, siger Tobias Birch Johansen.

Politikerne har indtil den 15. december til at finde den endelige konstituering.

 
 
Foto: TV2 Nord

Artiklen er opdateret klokken 12.00.

Sådan gik valgaftenen på Læsø

liveblog

KV17 - Læsø

 


Seneste nyt

fra Nordjylland