Vurdering: Region solgte sygehusgrund en million kroner for billigt

Region Nordjylland kunne let have fået mellem 1,2 og 1,5 millioner kroner for en stor grund centralt i Brønderslev - en grund, regionen sidste år solgte for bare 137.000 kroner til en privat entreprenør.

Region Nordjylland lavede en meget skidt handel, da den sidste år solgte knap 2000 kvadratmeter grund midt i Brønderslev til en privat entreprenør.

Ifølge EDC i Brønderslev gik regionen ved den handel glip af mindst én million kroner.

EDC-mæglerne Jesper Hardahl  og Mikael Lykke fra Brønderslev undrer sig derfor over, at Region Nordjylland ikke fik hjælp fra en lokal ejendomsmægler inden de solgte en del af den tidligere sygehusgrund midt i byen. Hvis de havde gjort det, ville de for få kroner have fået oplyst en vurderingspris langt over de 137.304 kroner, som regionen fik for handlen. 

- Det vil koste 5-6000 kroner at få os til at lave en professionel vurdering, og jeg vil tro, at en grund med denne beliggenhed midt i byen kan koste mellem 1,2 og 1,5 millioner kroner, siger ejendomsmægler Mikael Lykke.

Hans kollega Jesper Hardahl forstår heller ikke regionens måde at handle ejendom på.

- Der er jo tale om en grund, der ville have været attraktiv, hvis den havde været udbudt, så på den baggrund er det dumt, at de ikke har brugt lidt småpenge på at få den rigtige vurdering, siger Jesper Hardahl.

- Vi kunne have presset prisen mere

Salget af grunden har fået regionsrådsmedlem Per Larsen til at bede Ankestyrelsen undersøge, om salget er foregået efter bogen, og nu bakker Enhedslistens Susanne Flydtkjær ham op:

- Jeg synes, vi på baggrund af sagen skal sørge for - og det tror jeg regionsrådet er enige med mig i - at vi fremover altid spørger en ejendomsmægler, hvad en grund kan være værd, før vi sælger den. Det ser ikke ud til, at vi har haft forstand på købmandsskab, og det betyder jo, at vi har tabt peng e og indirekte har givet en entreprenør en stor fordel, siger Susanne Flydtkjær.

Da Region Nordjylland solgte grunden til entreprenør Flemming T. Jensen sidste efterår var det regionen selv, der foreslog prisen på 137.304 kroner. En pris de baserede på en offentlig vurdering og uden byggeret på grunden. 

Peter Larsen, der er juridisk chef i Region Nordjylland erkender, at prisen nok har været sat for lavt, især fordi grunden nu ser ud til at blive stærkt bebygget med lejligheder.

- Det er ikke sikkert, vi har været de bedste købmænd på det tidspunkt, hvor vi solgte grunden. Det kunne godt være, at vi kunne havde presset prisen noget mere, men det gjorde vi ikke og set i bakspejlet kan man godt sige, at det burde vi havde gjort, siger Peter Larsen, kontorchef i Jura og Forsikring ved Region Nordjylland.

Peter Larsen regner med, at regionen vil kontakte en ejendomsmægler, hvis en lignende situation skulle opstå en anden gang. 

Ejendomsmæglere under sig over at grunden ikke kom i udbud

 


Seneste nyt

fra Nordjylland