White Hawks banker vicemestrene fra Herning

De danske vicemestre fra Herning fik ørene i maskinen, da de tirsdag aften besøgte Nordjyske Bank Arena. Her slog et hårdtarbejdende høge-mandskab midtjyderne 7-4.

Herning besøgte tirsdag aften Frederikshavn til deres første træningskamp i sæsonen, mens White Hawks har haft en noget hårdere opstart og kom med fire test-kampe i benene på knap 14 dage. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Galansky var omklædt til dagens opgør, men forblev i boksen - Aphiwat Sengthaisong vogtede derfor målet, ligesom Thomas Søndergaard også igen var til rådighed for træner Jari Pasanen.

Det var gæsterne, der lagde bedst ud, da Anders Poulsen scorede til 1-0, kort efter høgene ellers havde haft gode chancer i et powerplay.

Det var generelt en meget lige periode med gode chancer til begge mandskaber. En række udvisninger til sidst endte med, at hjemmeholdet spillede 4 mod 3. Det udnyttede canadiske Evan Jasper til at score sit første mål i WH-trøjen, da han fulgte op på en retur fra Albert Adamsen i gæsternes mål. 1-1 var stillingen efter første periode.

Debutmål faldt der også tidligt i anden periode, og igen blev et powerplay udnyttet. Ian Brady sendte en god afslutning afsted fra blå linje, som strøg hele vejen i kassen til 2-1.

Tre minutter senere var det så Jens Henrik Tönjum, der var på pletten og bragte hjemmeholdet yderligere foran 3-1.

Ganske få minutter skulle der gå, før det hele var vendt på hovedet, og Herning havde udlignet til 3-3. Først kom Daniel Nielsen afsted på en friløber og satte den sikkert op i målhjørnet. Minuttet efter var det Markus Jensen, der udlignede i powerplay.

Sidst i perioden fik WH chancen i 5 mod 3 uden at kunne score, men Gorm Topholt ville det anderledes, da han på et rigtig fighter-mål sikrede, at høgene kunne gå til pause foran 4-3. Topholts tredje mål i to kampe.

I tredje periode var Christopher Frederiksen tæt på at udbygge føringen, men stolpen stod i vejen, inden Marcus Pedersen tog en slashing-udvisning og brokkede sig til ekstra to minutter.

White Hawks overlevede de fire minutter i undertal, men netop som man blev fuldtallig, stod hjemmeholdets boks ikke for det tunge pres, og Nicolai Weichel udlignede til 4-4.

Høgene lagde dog et godt tryk i gæsternes zone, og i aften viste defensiven faktisk rigtig gode takter i offensiven, hvor flere backer deltog i spillet fremme på banen. Med knap otte minutter igen gav det pote for Rasmus Søndergaard, der var trukket frem i venstre side. Her modtog han pucken, som han sikkert sendte højt i målet til en 5-4-føring.

Både 6-4 og 7-4 nåede det også at blive inden for det sidste minut. Dale Mitchell og Cam Spiro kom først afsted i en to mod en, hvor Micthell sendte en flot pasning til Spiro, som lagde pucken forbi Albert Adamsen. Herefter var det William Boysens tur til at køre alene imod mål, hvor han med en velplaceret afslutning i målhjørnet scorede til 7-4.

Flot kamp af White Hawks, hvor der blev arbejdet hårdt over hele linjen og vist langt bedre takter end i de seneste fire nederlag.

7. september er der returopgør i Herning, når White Hawks spiller sin sidste træningskamp inden sæsonstarten en uge senere i Frederikshavn - også mod Herning.