Alternativ efterskole vil klæde elever på til erhvervsuddannelser

Den nordjyske skole vil være med til at sætte skub i en udvikling, hvor der kommer større fokus på praktiske færdigheder.

Unge drenge og piger, som har lyst til at bruge deres hænder og være aktive, har i denne weekend mulighed for at prøve at gå i skole på en anderledes måde, end de har været vant til. 

Nordsøen Fri Fagskole i Hirtshals har nemlig givet skoleelever fra 8. til 10. klasse mulighed for at deltage i en camp, hvor man kan opleve, hvordan det er at gå på den frie fagskole, som er en mellemting mellem en efterskole og en højskole. 

Tobias Nielsen, der til dagligt går i 8. klasse på Lundergårdskolen i Hjørring, er én af dem, der i denne weekend er trukket i arbejdstøjet.

- Jeg syntes, det kunne være sjovt at komme ud og prøve noget nyt og møde nogle andre mennesker. 

Kæmper for flere elever 

Fagskolen tilbyder en alternativ form for 10. klasse med fokus på praktiske fag som håndværk, gastronomi og outdoor. 

- Vores håb er, at vi får aktiveret nogle af de her kreative og praktisk orienterede unge mennesker, som har lyst til at gå ud i verden og gøre en forskel med deres hænder, lyder det fra David Lundager, som er kommunikationsansvarlig hos Nordsøen Fri Fagskole. 

Regeringen ønsker, at flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, og netop derfor mener Nordsøen Fri Fagskole, at det er vigtigt, at elever kan vælge et tilbud som deres.

Se hele indslaget her:  

- Vi føler, vi udfylder et stort og vigtigt behov lige nu i vores samfund, som er meget, meget højaktuelt. Det er det her med, at vores skoleform har været meget bogligt orienteret, men rigtig mange mennesker lærer bedst med deres hænder.

Skoleeleven Tobias Nielsen lærer da også bedst, når han ikke sidder stille på en stol.

- Jeg kan godt lide at bruge hænderne og lave noget praktisk i stedet for at sidde og lave matematik, fortæller Tobias Nielsen. 

Han overvejer derfor selv at tage en erhvervsuddannelse.  

- Én af mine fætre er tømrer. Så der har jeg fået inspirationen til, at jeg gerne selv vil blive tømrer. 

Lige nu går der 12 elever på fagskolen, som åbnede i 2022. Næste år er målet at tiltrække dobbelt så mange elever.

- Når vi går ud og fortæller vores historie (om fagskolen, red.), så er der en kæmpestor efterspørgsel rundt omkring. Vi ved, at vi har en plads, og at der er masser af 10. klasseelever, som har brug for et år på sådan en fri fagskole her, fortæller David Lundager. 


Seneste nyt

fra Nordjylland