Lille nordjysk by beholder sit lægehus: - Vi er lykkelige

En ny regionsklinik er åbnet i Skelund, som skal betjene de knap 2700 patienter fra de to lukkede lægehuse i Skelund og Als.

Skelund nåede knap nok at "sørge" over et farvel til byens mangeårige læge, der holdte sin afskedsreception i fredags, før de kunne "springe" champagnepropperne i dag til åbent hus for byens nye lægehus - nemlig en ny regionsklinik. 

-  Vi er ovenud lykkelige alle sammen, for vi havde ikke troet, vi ville få klinikken her til Skelund, siger Bente Sand, der bor i byen og har arbejdet på at få Region Nordjylland til at placere den nye regionsklinik i Skelund. 

For hun havde, ligesom mange andre, frygtet, at byen ville miste sit lægehus helt, ligesom for eksempel Ranum gjorde sidste år.

- Tingene bliver lukket herude, og der kommer ikke noget nyt, siger Bente Sand, der dog i dag kan ånde lettet op. 

Regionsklinikken er beliggende i helt nyistandsatte lokaler på den gamle skole i Skelund.
Regionsklinikken er beliggende i helt nyistandsatte lokaler på den gamle skole i Skelund.
Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Hadsund blev fravalgt

Regionsklinikken er beliggende på Skelund gamle skole, og er total renoveret til formålet. Region Nordjylland havde flere lokationer i spil, da det stod klart for dem, at både den praktiserende læge i Skelund og Als, ville lukke ned her i foråret. Til sidst stod valget mellem Hadsund og Skelund. 

Ifølge Region Nordjylland faldt valget på Skelund, fordi prisen for at oprette regionsklinikken var den samme uanset om det blev i Hadsund eller i Skelund - og derfor kunne de se en værdi i at bibeholde den lokale placering i Skelund. 

Og det er ifølge Bente Sand den rigtige beslutning, da hun mener, det er svært for et lille samfund at klare sig uden en læge i området. 

- Vi har mange ældre mennesker herude, som ikke har de samme muligheder, og vi har ikke samme busforbindelser, som de har i Aalborg, så derfor er det så meget nemmere, at det bliver lokalt.

Se hele indslaget her:

Lægerne vil have fællesskab

Region Nordjylland havde længe prøvet at erhverve praktiserende læger til området - men uden held. Og det undrer ikke Kirsten Damkjær, der er lægefaglig ansvarlig for regionsklinikkerne i Nordjylland. 

- De yngre læger vil gerne have et fællesskab - og et fagligt fællesskab. Samtidig skaber det også en robusthed, når lægen skal have nogle friheder, så det er den fremtid, vi ser ind i, siger hun.

Også ledende sygeplejerske i regionsklinikken i Skelund mener, der er en fordel ved at arbejde i en regionsklinik. 

- Der er flere læger og sygeplejersker, så man får et fællesskab sammen - også på tværs af klinikkerne, siger Helle Hedegaard. 

Helle Hedegaard (tv.) og Kirsten Damkjær har fået regionsklinikken op og køre.
Helle Hedegaard (tv.) og Kirsten Damkjær har fået regionsklinikken op og køre.
Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Tilfredse borgere

Mange borgere var mødt interesserede op til åbent hus i klinikken - og havde mange spørgsmål. Og de bliver mødt af en åben dør - for klinikken arbejder på at etablere borgerinddragelse, hvor borgerne kan komme med inputs. 

- Det er vigtigt for os, så det håber vi, folk vil støtte op om, siger Helle Hedegaard. 

Bente Sand og den arbejdsgruppe, der blev lavet for at kontakte regionen, er i hvert fald tilfreds med udfaldet. Også selvom der ikke kommer en ny læge til Als. 

- Jeg tror ikke, vi skal tænke så meget i byer herude, her skal vi tænke på hele delen af kommunen, som får en rigtig god regionsklinik.

Region Nordjylland har i alt fem regionsklinikker. 


Seneste nyt

fra Nordjylland