TV2 Nord

Flere nordjyske fyringer

Godt en fjerdedel af medarbejderne på den nordjyske virksomhed Mekoprint bliver fyret, mens samtlige timelønnede hos lysfabrikanten Martin i Frederikshavn er sat på tvungen nedsat tid.

Siden nytår har der været stille ved telefonerne hos den Støvring-baserede virksomhed Mekoprint.
I dag sagde man farvel til 79 ud af 380 medarbejdere.

Mekoprint er underleverandør til både danske og internationale virksomheder, blandt andet Electrolux og Volvo. Fælles for kunderne er, at ingen af dem for alvor tør spå om fremtiden.

- I de seneste fire uger har vi oplevet et forholdsvis markant dyk i ordretilgangen. Med fyringerne i dag er der tale om den største reduktion, vi havde frygtet at skulle gennemføre, siger direktør for Mekoprint, Esben Kold, til TV2/NORD.

Esben Kold håber selvsagt, at udviklingen snart vender, men han tror ikke, at det kommer af sig selv. Derfor opfordrer han politikerne til at gribe ind, inden krisen sætter alt i stå.

- Det er vigtigt, at politikerne husker på, at en stimulanspakke er vigtig som efterfølger til bankpakkerne for at holde hjulene i gang, siger han.

<b>Timelønnede på fordeling</b>
Også i Frederikshavn har man nu taget konsekvensen af den økonomiske afmatning. Fra på mandag starter samtlige 250 timelønnede ansatte hos lysfabrikanten Martin i Frederikshavn på fordeling.

Det betyder, at de timelønnede nu må nøjes med at arbejde hver anden uge og supplere med dagpenge.

- Det betyder, at vi får mindre i løn. Men det vil jeg hellere, frem for de skal til at fyre nogle af os, siger montør Martin Klejn til TV2/NORD.

- Vi er nødt til at være optimistiske. Der er ikke så meget at lave lige nu, men vi håber på, at der kommer mere gang i den igen efter sommer, siger tillidsrepræsentant Gaby Moberg.

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto