TV2 Nord

Optimisme i nordjysk erhvervsliv

Nordjyske virksomheder er hårdere ramt af nedskæringer i medarbejderstaben end naboregionerne. Til gengæld er der i Nordjylland større optimisme blandt virksomhederne. Det viser en undersøgelse fra Beskæftigelsesregion Nordjylland.

I undersøgelsen vurderer de nordjyske virksomheder selv, at de er hårdere ramt af nedskæringer i medarbejderstaben inden for de sidste tre måneder end virksomheder i regionerne Midtjylland og Syddanmark.

Til gengæld ser nordjyske virksomheder mere optimistisk på, hvordan medarbejderudviklingen vil blive det kommende halve år end virksomhederne i det øvrige Jylland og på Fyn.

Set fra i dag og seks måneder frem venter virksomhederne i Nordjylland lidt flere beskæftigede. Der er dog ikke i virksomhedernes svar taget hensyn til de almindelige sæsonudsving.

Direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland, Karsten Simensen, er positivt overrasket over tilbagemeldingerne fra erhvervslivet.

- Det er svært at sige hvad der ligger til grund for optimismen, men det kan have noget at gøre med ændringen i den nordjyske erhvervsstruktur, som vi har set de seneste år. Her er store virksomheder blevet erstattet af små og mellemstore, hvilket betyder, at de nemmere kan omstille sig, siger Karsten Simensen.

Undersøgelsen er gennemført af Rambøll Management for beskæftigelsesregionerne i Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark.

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord