17-årig nordjyde vinder spansk Formel 4-motorløb

Valdemar Eriksen fra Nibe vandt vandt i weekenden en afdeling af det prestigefyldte spanske mesterskab. Det er hans første internationale sejr.

Den unge racerkører 17-årige Valdemar Eriksen fra Nibe kørte først over målstregen i tredje afdeling af det spanske F4-mesterskab i weekenden.

Løbet blev afholdt på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien - og betragtes som et af de største og hårdeste motorløb i verden.

- Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv! Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går. Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr, siger Valdemar Eriksen.

Kører på kendishold

I sommer blev Valdemar Eriksen udvalgt til at repræsentere FA Racing i det spanske Formel 4-mesterskab. Det er den tidligere formel 1-racerkører Fernando Alonso, som står bag holdet.

I den forbindelse sagde han dengang:

- Jeg er superglad for og stolt over, at netop jeg er blevet valgt til at repræsentere FA Racing i Spanien. Fernando Alonso har altid været et af mine idoler, og specielt efter jeg er flyttet herned, kan man virkelig se, hvor stor han er, fortæller Valdemar og fortsatte:

- Det giver jo nok ikke 5 km/t ekstra ned ad langsiderne, men de kunne have valgt så mange andre end mig, eksempelvis en spansk kører, så det betyder virkelig, at jeg har gjort det godt i testene indtil nu, og det er jo altid dejligt, når nogen påskønner ens indsats og resultater, så det motiverer mig bare endnu mere til at ville vinde.

Mesterskabet nordjyden er førstekører i, strækker sig over syv weekender på store baner i Frankrig, Portugal og Spanien, herunder Barcelona, Jerez, Paul Ricard, Motorland og Valencia.

Det er Valdemars Eriksens resultater i vinterens MRF Challenge, hvor han vandt fire podieplaceringer i de tre afdelinger i Dubai, Bahrain og Chennai, samt gode resultater i de seneste fem testdage, der gjorde, at teamet fik øje på ham.

I 2019 bragte TV2 Nord følgende indslag om Valdemar Eriksen.

Spanien har prioritet

Valdemars erklærede mål er at nå Formel 1. Derfor er det stadig formelvejen, og dermed det spanske F4-mesterskab, der har den højeste prioritet i 2020.

Udover at køre selve mesterskabet, er der planlagt over 20 testdage på de spanske baner. Som kalenderen ser ud nu, vil Valdemar kunne køre tre til fire ud af fem løb i den hjemlige Super GT-serie, men der bliver begrænset testtid.