28.454 skoleelever konkurrerede i hjerne-gymnastik

I dag afholdt 226 folkeskoler "Skolernes Skakdag".

At holde fokus, koncentration og evnen til at tænke fremad var nøgleordene, da der i dag blev afholdt Skolernes Skakdag. Her deltog næsten 29.000 folkeskoleelver fordelt i hele landet.

Ny forskning viser, at eleverne bliver klogere, når de sætter sig til det ternede skakbræt. Det taktiske spil har en positiv indflydelse på elevernes evner i matematik.

- Skak gør eleverne bedre til matematik end matematikundervisning gør. Og det virker for dem alle sammen. Det er ikke sådan, at der er nogen, der ikke har gavn af det, siger Michael Rosholm fra Aarhus Universitet, der er manden bag forskningen.

Hele 226 folkeskoler deltager i eventet, og det glæder generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen.

- Jeg er naturligvis glad for at se, at rekordmange skoler samler eleverne om sjove læringsaktiviteter, som også forskere og ministeren bakker op om. Et kvikt hoved og en sund krop er stadig det bedste udgangspunkt for en god skolegang, udtaler Mads Jacobsen.

Den store opbakning til Skolernes Skakdag glæder undervisningsminister, Christine Antorini.

- Skoleskak er med til at udvikle elevernes evne til at tænke logisk og strategisk. Det er en evne, de kan bruge i både skolearbejdet og i tilværelsen generelt, siger ministeren.


Seneste nyt

fra Nordjylland