AaB stopper målfarlige Macena og Horsens

AaB vinder 2-0 hjemme over AC Horsens på mål af anfører Thomas Augustinussen og angriber Nicklas Helenius.

AaB formåede at holde Superligaens mest scorende hold væk fra målet og sikrede sig på den måde en 2-0-sejr over AC Horsens i ørdagens kamp på Energi Nord Arena i Aalborg.

AaB's mål faldt i hver sin halvleg og blev scoret af henholdsvis Thomas Augustinussen og Nicklas Helenius. Inden opgøret havde AaB-træner Kent Nielsen advaret sine spillere mod at give Horsens-angriberen og superligatopscoreren Gilberto Macena for meget plads.

Formaningen virkede tilsyneladende. Brasilianeren blev holdt i kort snor og måtte efter en flot serie på ni mål i sine syv seneste ligakampe gå fra banen uden scoring.

Horsens havde i det hele taget ikke ret meget at byde på foran AaB-målet. Det var hjemmeholdet, der var farligst kampen igennem som da Thomas Augustinussen åbnede scoringen efter 20 minutter.

AaB-anføreren var hurtigst på riposten efter Lasse Nielsens
hovedstød, som Horsens-målmand Søren Jochumsen kun kunne parere. Målet fik Horsens længere frem på banen, og gæsterne fik også spilovertaget i minutterne før og efter pausen.

Ballonen punkterede dog for de gule, da Nicklas Helenius udnyttede et passivt Horsens-forsvar og fra baglinjen driblede sig forbi et par spillere, inden han trykkede af. Helenius kunne endda have øget til 3-0 i slutminutterne, men sendte bolden knapt forbi mål.

Selv om AaB selvfølgelig glæder sig over de tre point, så var der også dårligt nyt for nordjyderne. Kasper Bøgelund udgik allerede efter et kvarters spil med det, der grangiveligt lignede et brækket kraveben.

Også AaB'eren Kayke måtte skiftes ud undervejs efter at have humpet rundt et par minutter, men det så dog ikke specielt alvorligt ud. Med sejren rykker AaB op på siden af Horsens på femtepladsen, hvor begge hold har 23 point.