Debutant-mål ikke nok for AaB

Silkeborg kom tilbage to gange og fik til sidst hentet en 3-2-sejr hjemme over AaB i Superligaens forårsåbner.

Silkeborg lignede længe en taber i forårets premierekamp i Superligaen. Men AaB smed to gange en føring, og så vandt Silkeborg den underholdende hjemmekamp med 3-2.

Den tidligere AaB-spiller Kasper Risgaard og Silkeborg-topscoreren Marvin Pourié vendte med to mål i anden halvleg et truende nederlag til en overraskende sejr.

Det blev i sidste ende afgørende, at Silkeborgs offensiv var bedre end AaB's ret så skrøbelige defensiv.

AaB stillede op med to debutanter i midterforsvaret, fordi Kenneth Emil Petersen afsonede karantæne, og Lasse Nielsen blev skadet i baglåret under opvarmningen.

Det betød, at Jakob Blåbjerg blev kastet ind fra start ved siden af Kasper Pedersen, og det makkerskab viste sig dog at være ganske udmærket i kampens indledning.

Efter blot to minutter headede Kasper Pedersen udeholdets 1-0-mål ind efter et hjørnespark. Kasper Pedersen er stadig amatørspiller og havde ikke engang fået navn på trøjen.

Silkeborg-profilen Jesper Bech udlignede med sit fjerde mål i sæsonen til 1-1 på et flot hovedstød et kvarter senere, og så var kampen atter helt lige.

AaB-træner Kent Nielsen havde skiftet Patrick Kristensen ind fra anden halvlegs start, og det var en god disposition, for venstrekanten bragte AaB foran med 2-1 tre minutter inde i anden halvleg.

Kasper Kusk stod for forarbejdet til 2-1-målet, og den unge AaB-profil var en af kampens helt store oplevelser. Men det var ikke nok til at skaffe en nordjysk sejr.

Marvin Pourié udstillede, at der var klasseforskel i en-mod-en-duellerne, da tyskeren med sit 10. ligamål i denne sæson snød den unger Kasper Pedersen og scorede sejrsmålet 20 minutter før tid.

AaB havde ikke vundet på udebane over Silkeborg siden 2007, og Kent Nielsens tropper fik ikke brudt den kedelige stime fredag aften.

Sejren betyder samtidig, at Silkeborg kravler op over nedrykningsstregen og lægger pres på Superligaens bundprop Brøndby samt Esbjerg, som røg ned på næstsidstepladsen.

AaB mistede et skridt i kampen om medaljerne i toppen af Superligaen. AaB har på tredjepladsen 32 point efter 20 kampe, men kan i weekenden blive overhalet af både OB, Randers og AGF.