Efter coronarestriktioner: Hotelejere efterspørger konkret hjælp

Hotel og restaurationsbranchen ser ud til at blive ramt hårdt af de coronarestriktioner, der blev præsenteret fredag aften. Lørdag løftede regeringen sløret for, hvordan den vil hjælpe branchen.

Efter gårdsdagens pressemøde om coronarestriktioner i Statsministeriet savner hotelejere svar på, hvordan de vil blive kompenseret for de nye restriktioner. Derfor fulgte man nøje med på dagens pressemøde i Finansministeriet fra Hotel Scheelsminde i Aalborg.  

Her var medejer af Hotel Scheelsminde, Anemette Bühlmann, og formanden for Horesta i Region Nordjylland, Lars Mouritzen, samlet for at se, hvad regeringen vil gøre for deres branche.

Klokken 13 i dag, var der nemlig præsentation af regeringens strategi for at hjælpe hotel og restaurationsbranchen igennem en tid, der vil blive defineret af coronarestriktioner.

 - Vi ved godt, at de nye restriktioner rammer nogle brancher meget hårdt, siger Erhvervsminister, Simon Kollerup, på pressemødet.

quote Vi kommer til at skulle fyre medarbejdere

Anemette Bühlmann, Medejer, Hotel Scheelsminde

Derfor lægger regeringen nu op til, at der er mere hjælp at hente.

-  Vi har en række hjælpepakker til erhvervslivet allerede, og dem foreslår regeringen, at vi forlænger og udvider, siger Simon Kollerup.

Hvordan hjælpepakkerne skal udvides, kom ministeren ikke nærmere, da det nu skal forhandles helt på plads med de andre partier i Folketinget.

quote Mange virksomheder, som i forvejen ligger ned, får simpelthen dødsstødet af det her

 

Mange virksomheder får dødsstødet

Og netop manglen på konkrete tiltag skuffede de nordjyske hotelejere.

- Jeg synes, det var lidt tyndt i dag. Jeg savner noget mere konkret om, hvad det er, vi kan se frem til, siger Anemette Bühlmann.

I går fortalte statsminister Mette Frederiksen at forsamlingsforbuddet bliver sænket fra 50 til 10 personer. Og det kan de godt mærke på Hotel Scheelsminde.

- Det gør jo, at alle vores private arrangementer bliver aflyst de kommende dage, siger Anemette Bühlmann.

Og det er et dårligt tidspunkt for restaurationsbranchen, at de nye restriktioner kommer på, da november og december er nogle af de måneder med størst omsætning, lyder det fra brancheorganisationen Horesta.

- Det har jo den konsekvens at mange virksomheder, som i forvejen ligger ned simpelthen får dødsstødet af det her. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Lars Mouritzen fra Horesta.

Man kan stadig spise ude

Også for Hotel Scheelsminde kommer det til at have konsekvenser:

- Vi risikerer at skulle fyre medarbejdere, fordi forsamlingsforbuddet rammer os så hårdt, som det gør, siger Anemette Bühlmann.

Hos Horesta håber man, at hjælpepakkerne kommer til at række.

- Det er positivt, at der kommer noget hjælp. Men det er også nødvendigt at hjælpen ikke stopper, når restriktionerne bliver lempet igen, siger Lars Mouritzen.

Men selvom forsamlingsforbuddet fra på mandag bliver sænket til 10, så kan man altså stadig tage ud at spise.

- Det er vigtigt at påpege, at man stadig kan gå ud at spise, og at man stadig kan holde konferencer, siger Anemette Bühlmann.


Seneste nyt

fra Nordjylland