Er du udsat? Disse erhverv rammes hyppigst af stress

Beskæftigelsesregion Nordjylland og Stressforeningen har hver deres liste over erhverv og jobfunktioner, som er særligt udsatte for at blive påvirket af stress.

I modsætning til, hvad man måske skulle tro, er det ikke akkordarbejde på byggepladsen eller slagteriet der giver den værste stress - heller ikke en hektisk mediearbejdsplads er særlig slem.

Værst er det faktisk, hvis du er administrativ medarbejder.

På en suveræn andenplads kommer sygeplejerskerne - lige foran skolelærere, pædagoger og socialrådgivere.

Stressforeningen kalder de samme job for klientarbejde.

Her kan man opleve vold, trusler, chikane og konflikter, og det kan udvikle stress.

Det kan man også ved ensidigt arbejde - som udføres for eksempel ved et samlebånd - eller som rengøringsassistent.

Arbejdet, der ofte udføres i højt tempo, øger desuden risikoen for at udvikle en egentlig depression.

På sjettepladsen over risikojob kommer lederen!

Skarpt fulgt af den akademiske medarbejder, som - tro det eller lad være - er mere udsat end social- og sundhedshjælperen.

Endelig er du også udsat hvis du lever af et såkaldt grænseløst arbejde, hvor jobbet faktisk følger dig hele døgnet. Det er for eksempel kontorchefen, ingeniøren... og selvfølgelig journalisten.

Fakta: De pressede danskere

TV2/Nord sætter sammen med TV 2 og de øvrige regioner i denne og den kommende uge fokus på stress og søvnproblemer, der er et stigende folkesundhedsproblem.

Et problem, der hvert år koster milliarder af kroner i sygedage og udgifter i sundhedsvæsnet.

TV 2 vil i dokumentarer, indslag og artikler skabe opmærksomhed om problemet mens TV2/Nord i Nordjylland LIVE kigger nærmere på stress og søvnproblemer med de nordjyske briller på.

- Vores mission er at skabe større opmærksomhed om de her meget ødelæggende – og tabubelagte – lidelser. Vi vil have danskerne til at lytte til advarselssignalerne og gøre noget ved problemerne, inden de ødelægger deres liv. Faktum er, at hver tiende dansker stort set hver dag har symptomer på alvorlig stress, og 300.000-400.000 danskere har så alvorlige søvnforstyrrelser, at det har seriøse konsekvenser for deres helbred, familier og sociale liv, fortæller programchef på TV 2, Thomas Breinholt der står i spidsen for det fælles projekt

Seneste nyt

fra Nordjylland