Farida vil afhjælpe manglen: - Det er fedt at være læge

Ordnede forhold er vigtige for de kommende praktiserende læger og kan derfor lokke flere til.

Der er mangel på praktiserende læger i hele landet - især i det nordjyske. Men nu kan der være lysere tider i vente. 

Mere end 1200 unge læger er lige nu i gang med at efteruddanne sig til almen praktiserende læge. Og det er rekordmange, oplyser Praktiserende Lægers Organisation (PLO). 

- Dét med at skulle være læge, synes jeg, bare er fedt. Der er så mange forskellige retninger, man kan tage det i.

Sådan lyder det fra den lægestuderende Farida Theresa Marcus fra Aalborg, der en dag håber på at kunne arbejde som praktiserende læge. 

- En positiv udvikling er at få uddannet flere og få flere ud i praksis, således at der bliver gode arbejdsforhold for de praktiserende læger, lyder det fra Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi hos SDU. 

Nadja Emilie Ditlevsen fra Brønderslev er hoveduddannelseslæge, og hun ser frem til at arbejde sammen med andre kolleger i fremtiden.
Nadja Emilie Ditlevsen fra Brønderslev er hoveduddannelseslæge, og hun ser frem til at arbejde sammen med andre kolleger i fremtiden.

I Brønderslev er Nadja Emilie Ditlevsen kun halvandet års specialisering fra at være videreuddannet til praktiserende læge. 

- Jeg kan godt lide det med, at det indebærer en stor diversitet, og du ser alt fra børn til ældre patienter, og du ved ikke, hvad der kommer ind ad døren. Det kan være akutte ting, og så kan det være nogle mindre komplekse ting, fortæller hun. 

Vil ikke sidde alene i små byer

Både Nadja og Farida er fast besluttede på at få en fremtidig karriere som praktiserende læger i Nordjylland. 

Hvis forholdene er gode nok, vil det hjælpe på lægemanglen. 

- Måden at gøre det attraktivt på er ved at have ordnede forhold i praksis, forklarer professor Jes Søgaard.

- Man skal sørge for, at man hjælper til at få flermandspraksis og gruppepraksis, fordi det er det, de yngre praktiserende læger helst vil. 

Nogle af overvejelserne er også, om man vil være sololæge eller i kompagniskab med andre. 

- Der ved jeg i hvert fald, at jeg gerne vil være i kompagniskab og have sparring med andre lægekolleger, lyder det fra Nadia Emilie Ditlevsen. 

Selv om de aspirerende praktiserende læger helst ikke vil sidde alene i en praksis i en mindre by, er de dog forholdsvis sikre på, at lægerne nok skal finde vej. 

- På en halv time kan man jo nå til alverdens mindre byer omkring Aalborg, og på den måde kan man jo stadig have sit liv i storbyen, samtidig med at man kommer ud til de mindre områder, hvor de jo også har brug for en læge, slutter Farida Theresa Marcus. 

Se hele indslaget herunder: 


Seneste nyt

fra Nordjylland