Mange vil af med tatoveringen

Nordjyderne fortryder i stor stil deres tatoveringer. Det giver travlhed hos de behandlere, der for en pris mange gange større end blækket i huden kan fjerne den.

En stor del af danskere sætter sig i stolen for - populært sagt - at blive tusset.

Men ifølge statistikken, så er nordjyderne dem, der oftest fortryder en tatovering. Cirka 20 procent skifter mening, og vil senere overveje at få den fjernet.

Hos Un-do-it i Aalborg er kalenderen booket. Det er en klinik for tatoveringsfjernelse med laser.

- Det stiger hele tiden. Så der er flere og flere, der finder ud af, at det de har på kroppen, det vil de meget gerne have væk, siger Güner Milberg, der er behandler hos Un-do-it.

Det kræver typisk mellem 6-10 behandlinger med laseren, før tatoveringer forsvinder. Det er individuelt efter, hvor tatoveringen sidder, hvilken nål den er lavet med og hvor dybt, den sidder i huden.

- Hvis farven i huden er en sten, så går laseren ind og skyder på den her sten, og gør det øverste lag til sand. Og så kommer blodet så, og renser det her ud, det er de hvide blodlegemer, der får det videre i systemet. Så tager man lag for lag indtil den sten er helt væk, forklarer Güner Milberg.

Mette Blicher fra Arden er en af dem, der har en tatovering, hun fortryder.

- Jeg fik den lavet på min 18-års fødselsdag, fordi jeg gerne ville have lavet en tatovering. Og så tænkte jeg... aha, det var meget billigt! Men det skulle jeg ikke have gjort, siger Mette Blicher, der lige siden har været ked af tatoveringen, der sidder på den ene overarmen og ned ad ryggen.

En laserfjernelse koster som hovedregel det tidobbelte af, hvad tatoveringen har kostet.


Seneste nyt

fra Nordjylland