Nøglehulsmærket kantinemad hitter

Tech College Aalborg er med helt fremme i skoene, når det gælder sund kantinemad. Fødevareministeren er begejstret.

Elever på tekniske skoler har i visse munde et ry for at spise usundt. Det har de i Aalborg taget kampen op imod ved at indføre Nøglehulsmærkede retter i kantinerne. 

Madretter med nøglehulsmærket indeholder mindre fedt, mindre salt, mindre sukker og flere fuldkornsfibre. På menuen i dag er der ovnbagt smørfisk, broccoli, kartoffelæggekage og brød. 

- Vi synes, det er vores pligt som uddannelsesinstitution at give de unge en mulighed for at vælge noget sundt, forklarer Christian Holm, der er kantineleder hos Tech College Aalborg.

Nøglehulsmærket blev indført i Danmark 1. februar 2012. Fødevareministeren gør i dag status efter det første år, hvor godt 45 spisesteder på landsplan har nøglehulscertificeret sig.

- Det gode ved Nøglehulsmærket er, at der er så mange danskere, der kender det. Jo flere spisesteder vi får nøglehulsmærket, jo nemmere gør vi det for danskerne at leve sundt, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

I Aalborg har Tech College haft nøglehulsmærkede retter på menuen siden maj måned 2012.

Står det til fødevareministeren, så skal langt flere uddannelsesinstitutioner gå samme vej, som aalborggenserne har gjort.

- Der er gode tilbagemeldinger fra Aalborg, de kan godt lide manden, og det er jo en succeshistorie, som jeg kan gå videre med i resten af landet, siger Mette Gjerskov.


Seneste nyt

fra Nordjylland