Sander kom til verden på Danmarks bedste fødeafdeling: - De passer mega godt på os

Fødeafdelingen i Thisted er lille, men det er netop dens store styrke, vurderer personalet.

- Nu var det første gang, jeg skulle føde, og tingene gik pænt stærkt, men jeg følte mig ikke alene i det og heller ikke efter fødslen.

En fødsel kan være en voldsom oplevelse, men Kristina Nielsen følte sig godt hjulpet af jordemødrene og sygeplejerskerne på fødegangen i Thisted.

- De passer mega godt på os og hjælper os alt det, de kan - og har tid til det. Og det, synes jeg da, er dejligt, siger Kristina Nielsen, der til daglig arbejder som ungekonsulent i Nykøbing.

quote Man kommer tæt ind på hinanden og får en god følelse af, hvor den gravide og familien står

Else Sørensen, jordemoder

Og hun er langt fra alene om at have dén holdning.

Tidsskriftet Dagens Medicin har netop kåret fødeafdelingen i Thisted som landets bedste - for andet år i træk. I kåringen bliver der lagt vægt på kvalitet og medarbejdertilfredshed.

Kvaliteten bliver blandt andet målt på, hvor meget den fødende bløder, og hvor hurtige afdelingerne er til at foretage kejsersnit.

Tilfredse sygeplejersker

Fødeafdelingen i Thisted er en af landets mindste. Her bliver der årligt født omkring 600 børn.

Og det er netop en af grundene til, at Aalborg Universitetshospitals afdeling i Thisted er blevet kåret som landets bedste af sin slags.

- Vi har en størrelse, der gør, at vi nemt kan dreje os, hvis vi på et bestemt punkt tænker, at vi ikke lever op til dét, vi skal. Så kigger vi på det og ser, hvad det skyldes, og så kan vi hurtigt ændre vores arbejdsgange, forklarer chefjordemoder Majken Saugbjerg Mark Jensen. 

Også på gangene er mange sygeplejersker begejstrede for deres job.

- Det er super fedt. Jeg er virkelig glad for det, siger Ditte Sloth, der har været ansat på afdelingen i et år.

Hun peger også på fødeafdelingens relativt lille større som et kæmpe plus.

- Jeg synes, vi er gode til at byde alle velkomne og hjælpe med det, de har brug for. Vi tager os tid, uanset om vi har travlt eller ej, siger hun.

Møder samme person

Et nært samarbejde mellem den fødende, jordemoderen og sygeplejerskerne er en af fordelene ved et lille sygehus.

- Man kommer tæt ind på hinanden og får en god følelse af, hvor den gravide og familien står, fortæller jordemoder Else Sørensen.

quote Det er super fedt. Jeg er virkelig glad for det

Ditte Sloth, sygeplejerske

Efter fødslen er der en nemlig god chance for, at det er den præcis samme jordemoder, der hjælper den gravide igennem selve fødslen.

-  Jeg tror, at noget af det, der giver en stor tilfredshed blandt vores brugere, er, vi er et mindre sted, hvor der ikke er sindssygt mange ansatte. Så det giver en naturlig kontinuitet, hvor man har en jordemoder i konsultationen og møder hende flere gange. Måske er det også ligefrem hende, der kommer og besøger, når du ligger på barselsgangen dagen efter, fortæller chefjordemoder Majken Saugbjerg Mark Jensen.

Er det nemmere at lykkes, jo mindre man er?

- Det skal jeg jo ikke indrømme, men jeg tror, der er nogle lavthængende frugter i det, som gør, at et lille sted kan være lidt mere patientnære.

VIDEO: Besøg fødeafdelingen i Thisted:


Seneste nyt

fra Nordjylland