TV2 Nord

Frank Ole Pedersen laver juleknas

Frank er uddannet bager og konditor, han flyttede til Aalborg for et år siden, tidligere har han boet i Caribien og Holland, bl.a med egen bagerbutik. I dag er han tilknyttet Food College Aalborg som faglærer.

Opskrift fra program 1: Biscotti 

05:29 Luk video

Konditorens bud:
Hele mandler, hasselnødder, fuldkornsmel (gerne italiensk) sukker, vanilje, bagepulver, honningkage krydderi, appelsinskal (økologisk) og appelsinsaft. Blandingen røres sammen til en dej.

Del dejen op i stykker af 200 gram og rul det til en pølse. Bag dejen ved 200 grader i 12 – 15 minutter. Skær de italienske julesmåkager ud, umiddelbart efter.

De kan holde sig længe, bare de er i en kagedåse.

Opskrift fra program 2:
Brunkagemedaljer og fyldte brunkager med mandler.

Brunkagedej:

  • brun sirup, brun farin og margarine.
  • appelsinsaft
  • appelsinskal
  • kanel, brunkagekrydderi, bagepulver
  • mandlemel
  • fuldkornsmel
  • kærnemælk
  • potaske
  • æggestrygelse (lige dele æggeblomme og vand, og lidt salt)
  • mandel stykker
  • nougat creme
  • smeltet chokolade

Bland brun sirup, brun farin og margarine sammen i en gryde og sæt på kogeplade, når det er på kogepunktet, tilsættes mandelmelet og røres forsigtigt sammen.

Den blandet masse, hældes i en rørskold og blandes sammen, herefter tilsættes appelsinskal, kanel, brunkagekrydderi, bagepulver og fuldkornsmel.

Rør massen igen, blandingen af kærnemælk og potaske tilsættes lidt efter lidt.

Den sammenkørte masse, hældes på en pose og sætte i køleskab til den er kold.

Marcipan:

200 g marcipan og 100 gram sukker blandes sammen , tilsæt appelsin saft og appelsinskal.

Massen rørs sammen og sættes på køl. Lave den gerne dagen før.

Fyldte Brunkager: 

05:30 Luk video

 

Brunkagedejen rulles ud, del gerne dejen i 2 stykker, hvor den ene er lidt tykkere. Udstik dejen, husk den øverste del skal være større i diameter.

Smør æggestrygelsen på kanten af bunddejen, så den kan fungere som ”lim” mellem top og bund.

Med en sprøjtepose fordeles marcipanen på bunden af brunkagedejen, udstik herefter toppen og læg den på, slut af med lidt mandel stykker på toppen.

Sæt brunkagedejen i ovnen, cirka 10-12 min v. 180 grader.

Brunkagemedaljer:

Rul dejen til en tykkelse af 5mm, udstik i passende stykker, fyld kransekagemasse (15 g æggehvide, 100 g sukker, 300g rå marcipan) langs kanten.

Sæt brunkagedejen i ovnen, cirka 10-12 min v. 180 grader.

Fyld flydende nougat creme i midten af brunkagemedaljen, dekorere med smeltet chokolade, lav gerne et flot mønster med en tandstik eller lign.

Velbekomme!