LIGE NU:

2020: Et år der går over i historiebøgerne

2020 er et historisk år, som vi alle sent vil glemme. Gennem to programmer ser vi tilbage på året der gik, året hvor den største krise siden anden verdenskrig ramte os.

2020 bliver et år, der går i historiebøgerne. Om årtier vil vi nok stadig huske året, hvor coronaen kom. Det år, hvor vi blev ramt af den værste globale krise siden Anden Verdenskrig.

Coronaens indtog i Nordjylland vil præge tilbageblikket i programmerne "Året der gik", men vi skal også se tilbage på andre fortællinger og de historier, der måske er forsvundet en smule i coronaens tåger.

En særdeles våd vinter

I starten af året fik Nordjylland enorme mængder vand, og mange steder stod markerne under vand.

- Det er fascinerende og spændende, men det er ikke sikkert, at jordejerne synes, det er helt så spændende, men for os andre er det en flot oplevelse, sagde Bjarne Jensen fra Overlade dengang til TV2 Nord.

Det var også i starten af 2020, at regionsrådet i Region Nordjylland besluttede, at lægevagterne i Brovst, Skagen og Farsø skulle lukkes efter aftale med PLO. Det skabte stor debat blandt borgerne i de berørte områder.

- Vi har en lægevagt, som fordrer, at vi er væsentligt flere læger, end vi er. Vi mangler mindst 70, forklarede Annemette Alstrup, formand for PLO Nordjylland dengang.

Underskriftsindsamlinger gik i gang, og det endte i demonstration foran regionshuset i Aalborg. Lige lidt hjalp det. 1. marts lukkede de tre lægevagter.


Alternative måder at feste og fejre på

Inden længe ramte coronaen, og det betød aflyste arrangementer. 11. marts blev landet så lukket ned. og også grænserne blev lukket, men ikke så godt, at Bjørn Clemensen fra Aalborg ikke kunne spadsere lige over grænsen ved Padborg.

Fællessang, drive-in-gudstjenester, anderledes fejringer af mærkedage – alt sammen blev hverdag allerede i foråret.

Se programmerne ”Året der gik” allerede nu HER eller herunder.