1-1: Hobro overlever sandt bombardement

Hobro-mandskabet holdt stand mod massivt angreb fra AaB. Men to skader kan koste dyrt i kampen om Superliga-overlevelse.

AaB skulle bruge point i kampen om en slutspilsplads, mens Hobro kæmper for at holde fast i sin status som Superliga-mandskab. Dermed var alle ingredienser på plads til en fremragende fodboldkamp på Aalborg Portland Park.

Og tilskuerne og seerne fik fuld valuta for pengene i en hårdt kæmpet kamp, hvor AaB fik udstillet sin manglende evne til at score på chancer, mens Hobros sårbarhed var tydelig.

Fra kampstart kom AaB blæsende for fulde gardiner og lagde hårdt pres på Hobro-mandskabet.

Patrick Kristensen startede løjerne og sendte efter seks minutter et indlæg ind til Jacob Ahlmann, der headede i sidenettet. Afslutningen var begyndelsen for en række af bombardementer på Hobro-forsvaret, der uvidende stod overfor en intens og opslidende kamp.

Peter Sørensen får point og to mulige skader med hjem fra kampen i Aalborg.

Der stod AaB på det meste i det første kvarter af kampen, men Pål Alexander Kirkevold raslede med sabelen efter 12 minutter, da han får afsluttet - dog kun til hjørnespark.

I den anden ende viste Lucas Andersen nogle af de takter, der skulle gøre ham til kampens bedste spiller, da han minuttet efter udnytter en kontrachance, men Hobro-keeper Jesper Rask får reddet.

Kirkevold svarer igen

Derefter stod der stort set AaB på alt det næste kvarter, og Kasper Kusks afslutning i det 21. minut så ud til at blive til en scoring, indtil Jesper Rask med fingerspidserne får skubbet bolden over overliggeren.

Spillet bliver derefter mere afbrudt og går i stå, og pludselig får Hobro en chance i det 35. minut, som Kirkevold udnytter, da Edgar Babayan sætter Patrick Kristensen. Kirkevold får headet oplægget i mål, og dermed får han scoret for anden kamp i træk efter en måltørke, der har varet hele sæsonen.

Scoringen tognoget af trykket fra AaBs massive pres, og ved pausefløjtet virkede kampen mere jævnbyrdig.

Lokalbrag i Aalborg - AaB tager imod Hobro

Efter halvlegen kom AaB igen med fuld damp på alle kedler. Slutspilspladserne var i fare, og kun scoringer kunne ændre på dette.

Kirkevold humper fra banen

Først prøver Thellufsen fra venstrekanten, hvorefter Kasper Kusk og Patrick Kristensen får afsluttet uden held.

I det 64. minut bliver Jores Okore fældet. AaB appellerer for straffespark, men frisparket er begået udenfor feltet. Den efterfølgende mulighed blev sparket i muren.

Kort efter må Pål Alexander Kirkevold humpe fra banen med smerter i lysken. Hvis det viser sig at være alvorligt, kan det blive katastrofalt for Hobro ikke at have deres bedste målscorer til rådighed i de skæbnesvangre kampe, der venter i de næste runder.

Attack, attack, attack!

Med 20 minutter tilbage af kampen, bukkede Hobro under. Lucas Andersen viser klasse, skaber selv plads og får trykket af på smukkeste vis fra venstre side af Hobrofeltet. Skuddet sejlede smukt i mål over Jesper Rask, inden bolden ramte overliggeren på sin vej i nettet.

1-1 og fem minutter senere var van Weert tæt på at score, men Hobros defensiv stod tæt, og katastrofen bliver afværget.

Med otte minutter tilbage kom Philip Ochs på banen i stedet for Kasper Kusk i en offensiv satsning. Han får chancen bare to minutter senere, men hans skud er lige akkurat udenfor målrammen.

Så ramte Hobros anden alvorlige udfordring. Efter en duel blev Yaw Amankwah liggende i græsset, og han måtte opgive at fortsætte, og Hobro måtte afslutte kampen med bare 10 spillere på banen.

Det holdt trods flere gode AaB-afslutninger, og selvom Hobro-træner Peter Sørensen fik et point med hjem, må det give flere udfordringer, hvis to af hans bedste spillere ender med en skade.

Resultat betyder, at AaB holder fast i femtepladsen i tabellen med bare et point op til OB på fjerdepladsen. I den modsatte ende sejler Hobro stadig rundt med bundproppen i hånden med 21 point på 12. pladsen, mens SønderjyskE har 22 for en kamp mindre, og Vendsyssel FF har 20 point - også for en kamp mindre. De møder henholdsvis Randers og AGF på søndag.

Manglende tilfredshed hos begge parter

Efter kampen fangede TV2 Nords reporter Mogens Jørgensen to af kampens profiler til en snak om resultatet, og ingen af dem var særligt tilfreds med uafgjort.

Norske Pål Alexander Kirkevold var naturligvis tilfreds med igen at få gang i scoringen og et point med hjem, men hans egen præstation gav han ikke meget for.

AaB-træner Jacob Friis var om muligt endnu mere utilfreds. Han var skuffet over, at holdet ikke scorer mere, og han ser frem med ærgelse til de to sidste kampe i grundspillet.

AaB Opstilling:

Start-11: 1 Rinne, 2 Kristensen, 5 Okore, 32 Pedersen, 3 Ahlmann, 17 Kusk, 16 Christensen, 7 Abildgaard, 18 Thellufsen, 9 Weert, 10 Andersen

Bænk: 22 Lansing, 4 Blåbjerg, 6 Pallesen, 8 Würtz, 11 Ochs, 21 Risgård, 30 Ali

Hobro IK Opstilling:

Start-11: 1 Rask, 3 Bøge, 5 Amankwah, 24 Petersen, 6 Gotfredsen, 11 Sabbi, 7 Hammershøj-Mistrati, 12 Brix-Damborg, 17 Babayan, 19 Kristoffersen, 10 Kirkevold

Bænk: 31 Kappenberger, 4 Tjørnelund, 14 Pedersen, 18 Cappis, 26 Mikkelsen, 28 Skjellerup, 29 Grønning