Foto: Christian Henriksen

100.000 træer bliver plantet efter indsamling

Aalborg Kommune er klar til at plante 100.000 træer i nye skove ved Vestbjerg og Lundby Bakker.

Der blev samlet penge ind til at plante over en million træer i 47 nye folkeskove, da TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening sidste efterår lavede indsamlingsshowet "Danmark planter træer" til fordel for den danske natur.

Omkring 100.000 af de indsamlede træer bliver plantet i Aalborg Kommune. Skovene skal plantes ved henholdsvis Bakmøllevej i Vestbjerg og Hadsund Landevej som udvidelse af skoven ved Lundby Bakker og Lundby Krat.

Læs også Danmark Planter Træer: Frej nåede langt over målet med at samle ind til træer

- Jeg er utrolig stolt over, at flere års arbejde med at forhandle og købe egnede arealer til skovrejsning nu udmønter sig i en direkte udvidelse af Aalborg Kommunes mest skattede og benyttede skovområde omkring Lundby. At vi samtidig skaber nye rekreative muligheder både dér og i Vestbjerg og beskytter grundvand, gør jo kun historien endnu bedre, siger skovrejsningsansvarlig Lars Delfs Mortensen fra Aalborg Kommune.

Arkæologer skal lave forundersøgelser

Træplantningen begynder i Vestbjerg onsdag, og så er det planen, at der skal plantes ved Lundby Bakker i næste uge. Der skal dog laves arkæologiske forundersøgelser, før der kan plantes på arealet ved Hadsund Landevej.

I foråret er der desuden blevet plantet 16.500 træer i Snedsted Folkeskov i Thisted Kommune. Derudover har et skovprojekt i Vesthimmerlands Kommune været på tegnebrættet i forbindelse med "Danmark planter træer".

02:12

Se indslag fra september 2019 om skovprojektet ved Lundby Bakker.

Luk video