Seneste nyt:

160 år gammelt skibsværft i Aalborg får ny ejer

Ejerne af Mathis Værft i Aalborg har valgt at sælge virksomheden til den lokale erhvervsmand Henrik Sørensen, der er direktør i Desmi.

Efter godt 40 år i spidsen for Mathis Værft på Bådebyggervej i Aalborgs Vestby har ejerne, Kristian og Niels Mathiesen, valgt skille sig af med deres virksomhed.

Mathis Værft A/S, der ligger med udsigt til Limfjorden, er således blevet solgt til Stenseminde Holding ApS, som erhvervsmanden Henrik Sørensen står bag. Henrik Sørensen er i dag administrerende direktør og hovedaktionær i pumpevirksomheden Desmi i Nørresundby.

- Det er en fantastisk mulighed at have fået lov til at købe og drive værftet videre. Værftet ligger strategisk godt ud til fjorden, og der er faciliteter og beddinger til at udføre opgaver på større fartøjer for såkaldte professionelle kunder, og samtidig har jeg en tro på at fritidssejlads er i positiv udvikling, siger den nye ejer af værftet.

Niels og Kristian Mathis har drevet det mere end 160 år gamle værft i 40 år, men tiden er kommet til at Niels Mathiesen vil trappe lidt ned, mens Kristian Mathiesen ønsker at gå i anden retning, hvor han i første omgang vil supplere sin uddannelse inden for det maritime. Sådan lyder det i en pressemeddelese.

- Det er en glæde at se at værftet kommer til at køre videre i den ånd vi har opbygget og drevet det, og vi glæder os til at følge værftets udvikling fra sidelinjen, skriver Kristian og Niels Mathiesen i pressemeddelelsen.

Tidligere udlært på værftet skal være adm. direktør

Mathis Værft er i dag et af Danmarks største reparationsværfter inden for lystbåde og mindre erhvervsfartøjer og har gennem værftets mere end 160-årige historie bygget utallige special fartøjer, fiskekuttere, lystbåde og redningsbåde samt løsninger inden for komposit konstruktioner.

Henrik Sørensen har blandt andet visioner om på sigt at føre yderligere aktiviteter til værftet og området.

- Når jeg samtidig har visioner om at tilføre yderligere aktiviteter til området kan det blive en både spændende opgave og langsigtet også en god forretning, siger han.

Alle beddinger, kraner og faciliteter bibeholdes, således værftet fortsat kan levere det totale leveringsomfang, som kræves ved nybygninger, ombygninger samt små som store reparationer.

I forbindelse med overdragelsen af Mathis Værft A/S er Jacob Mikkelsen ansat som administrerende direktør. Jacob Mikkelsen vil stå for den daglige drift af virksomheden.

Jacob Mikkelsen er oprindeligt udlært af Mathis og har igennem hans 19 år på Værftet arbejdet med utallige aspekter af bådebygning. De seneste 11 år har Jacob Mikkelsen arbejdet ved Siemens Gamesa og Aalborg Energie Technik A/S.