00:22

Nytårsnat blev en 19-årig voldtaget. Mand anholdt i dag.

Politiet efter mand med syrisk udseende efter voldtægt nytårsaften. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

18-årig anholdt i voldtægtssag fra nytårsnat

Nytårsaften blev en 19-årig kvinde voldtaget på havnefronten i Aalborg. Politiet har netop anholdt en 18-årig mand i sagen.

Få kort tid siden hørte en 18-årig mand ordene: Klokken er 12.04, og du er anholdt. 

- Vi har sammen med en anden politikreds anholdt manden, der nu skal afhøres, inden anklagemyndigheden beslutter, om man han skal fremstilles i grundlovsforhør, skriver vagtchef Karsten Højrup fra Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Manden sættes i forbindelse med en voldtægtssag fra nytårsnat i Aalborg, hvor en 19-årig norsk kvinde blev voldtaget på havnefronten i Aalborg få timer efter, 2017 var blevet til 2018. 

1. januar kunne politiet fortælle: 

- Klokken 02.55 fik vi en anmeldelse om en fuldbyrdet voldtægt på havnen i Aalborg. En 19-årig norsk kvinde blev fundet afklædt på stedet - udsat for voldtægt af en person med anden etnisk herkomst. Hun er sendt med ambulance til undersøgelse, og der er teknikere på stedet, sagde Per Jørgensen. 

Der blev tilkaldt politihunde fra både Aarhus og Esbjerg for at deltage i efterforskningen. Politiet ledte specifikt efter en mand, som kvinden skulle have mødt i Jomfu Ane Gade. Han tilbød at give hende strøm til sin mobiltelefon. 

Om det er den mand, der er blevet anholdt, er endnu usikkert. Politiet har ikke yderligere på nuværende tidspunkt. 

OPDATERING - 16.25: Den 18-årige blev anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi, og han er lige nu på vej til Aalborg på bagsædet af en politibil. Her skal han afhøres og eventuelt stilles for en dommer i grundlovsforhør lørdag. 

Læs også Så galt gik det nytårsnat - kvinde voldtaget i Aalborg