De voksne der stod for sproglegen havde tagen parykker på

1 af 5

2000 børn trænede de sproglige biceps

Kildeparken i Aalborg var fredag ramme om den årlige sprogfitnessdag. 2000 børn legede, sang og grinede sproget ind. Og ordet er blevet spredt.

Sprogfitness 2016 havde vejret med sig, da børnene legede aktivt med sproget mellem de store træer. De løb og hoppede efter ord og bogstaver, for at sætte dem sammen, legede løver og elefanter eller sang og dansede.

- Det handler ikke om at man skal sidde bag en skolepult og tvinges til at arbejde med sproget i fine hæfter, men at man kan bruge hele kroppen. til at lege med sprog, lyder det fra en af initiativtagerne, Leder af Formidling, Maria Sjøblom fra Aalborg Bibliotekerne.

00:18 Luk video

Det er børn fra Aalborg børnehaver og 0. klasser der var på sproglegetur.

- Vi har leget sådan nogle lege, hvor man skal sige slange, slange, også har vi leget at vi skulle finde nogle bogstaver der hører sammen, og så har vi leget det der med løver og elefanter, lyder det glad fra Isabella Pedersen fra 0. klasse fra Gl. Mølholm Skole.

Sprogfitness begyndte i Aalborg i 2013 og er et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og UCN.

I år har det spredt sig ti hele regionen og planen er at det næste år skal være landsdækkende. Sprogfitness er også blevet et modul på pædagoguddannelsen.