SENESTE NYT:

2017 blev endnu et godt år hos Aalborg Havn: Overskud på 35 millioner kroner

Aalborg Havn fortsætter den positive udvikling fra tidligere år og er gået ud af 2017 med et overskud på 35 millioner kroner.

Det går godt på Alborg Havn. Det er hovedkonklusionen i det regnskab for 2017, som havnen netop har offentliggjort. Her står det klart, at 2017 endte med et overskud på 35 millioner kroner, og samtidig blev omsætningen på omkring 200 millioner kroner. Det er på niveau med rekordåret 2016.

- Årets resultat lever op til vores forventninger, så både ledelse og bestyrelse er godt tilfredse, siger borgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand for Aalborg Havn A/S, Thomas Kastrup-Larsen, og understreger, at det ikke er tilfældigt, at havnens regnskaber har set så flotte ud de sidste par år.

- I de senere år har Aalborg Havn arbejdet med en strategimodel, vi kalder ”Den Intelligente Havn”. En intelligent havn er ikke kun en veldrevet virksomhed. Den styrker også sine omgivelser via tæt samarbejde med virksomheder og institutioner, der er afhængige af havnens ydelser og beliggenhed. Vi oplever, at både nye og eksisterende kunder i stigende grad benytter Aalborg Havn til både logistiske løsninger og specialiseret viden. Og det bekræfter os i, at vi er på rette spor i transformationen fra traditionel havn til videns- og udviklingsvirksomhed, siger Thomas Kastrup-Larsen.

På plussiden var der en stigning i godsomsætningen på godt 6 procent i forhold til 2016. Godsmængden rundede 3,1 millioner tons i 2017.

Også godsbanen har gjort det godt, og havnen betegner den som årets højdespringer med en betydelig stigning i antallet af anløb. Kombinationen af det nye godsbane-setup med DB Cargo og den eksisterende trafik har betydet, at der i 2017 har været 158 tog forbi Aalborg havn med 1.045 vogne imod 27 anløb og 598 vogne i 2016.

2017 bød endvidere på rekord i antallet af krydstogtanløb med ikke færre end 35 anløb og 31.500 krydstogtpassagerer over kajen i Aalborg.

Til gengæld var der i 2017 et mindre fald i containerforretningen på 1,4 procent og antallet af skibsanløb er generelt faldet til 1.101 mod 1.169 anløb i 2016.

- Antallet af anløb er faldet en smule i forhold til 2016. Det skyldes blandt andet færre containerenheder end tidligere til og fra Grønland. Samtidig handler det i særdeleshed om, at kunderne i stigende grad benytter større og større skibe. Det samlede billede er dog positivt og vidner om, at der er godt gang i det nordjyske erhvervsliv, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Det gode årsresultat i 2017 betyder, at Aalborg Havn står med en egenkapital på 517 millioner kroner, hvoraf en
stor del er øremærket til løbende investeringer i vækstorienterede projekter. Der er blandt andet flere byggeprojekter i gang, der skal give mere kontor- og lagerplads.

- Vi har en klar vækststrategi, og vi har lagt et aggressivt budget for 2018 med fokus på at styrke toplinjen.
Via investeringer i nye faciliterer, samarbejder og viden er vores vision at skabe vækst sammen med de
eksisterende kunder og samarbejdspartnere i postnummer 9220. Og samtidig mener vi også, at dette er midlet til
at tiltrække nye aktører til havnen, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Det går godt på Aalborg Havn. Det er hovedkonklusionen i det regnskab for 2017, som havnen netop har offentliggjort
Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden