LIGE NU:

22-årige Bjørg er sergent: Vil være leder i Forsvaret

300 nye værnepligtige mødte i dag ind på Aalborg Kaserner for at starte på en 4 måneders basisuddannelse, men der var ikke kun nye værnepligtige. Den 22-årige Bjørg Ditlevsen skulle for første gang stå i spidsen for et hold værnepligtige som nyudnævnt sergent.

- Giv agt! Velkommen. Mit navn er Sergent Ditlevsen, og jeg vil have, I tiltaler mig Sergent Ditlevsen - og ikke Hr. Sergent.

Sådan startede 22-årige Bjørg Ditlevsen dagen mandag formiddag, da hun for første gang stod i spidsen for et hold nye soldater på Aalborg Kaserner.

Bjørg Ditlevsen var for et år siden selv soldat i Aalborg. Hun stammer fra Slagelse men søgte til Aalborg, og efter de fire måneders basisuddannelse - det man i gamle dage kaldte værnepligten - valgte hun at forsætte på den otte måneder lange sergentuddannelse, så nu er hun tilbage på Aalborg Kaserner.

- Jeg glæder mig som et lille barn til i dag, hvor jeg i praksis skal prøve, hvad jeg har lært på sergentuddannelsen, fortæller Bjørg Ditlevsen, som på sin første dag lærer de nye værnepligtige, hvordan man står ret og rør. 

 
 
Foto: Mogens Jørgensen

- Jeg tror, der en leder gemt i mig, så jeg vil prøve at gå hele vejen indenfor Forsvaret og blive officer, siger Bjørg Ditlevsen, som om kort tid fylder 23 år og er flyttet i egen lejlighed i Aalborg.

Og Forvaret har brug for unge som Bjørg Ditlevsen, for man vil gerne have, at flere vælger en uddannelse inden for Forsvaret. 

I 2020 blev der på Aalborg Kaserner udnævnt 44 nye konstabler og 21 nye officerer. 15 soldater - blandt andre Bjørg Ditlevsen - er kommet tilbage efter endt uddannelse på Sergentskolen.   

- Jeg er helt sikker på, jeg vil gå hele vejen. Jeg kan godt lide den her måde, man underviser på med både teori og praksis, det er jeg faldet for.

 
 
Foto: Mogens Jørgensen