LIGE NU:

2.233 cpr-numre lækket ved en fejl af Aalborg Kommune

Foruden cpr-numrene har kommunen også videregivet oplysninger om 36 personer med navne- og adressebeskyttelse.

Aalborg Kommune har ved en fejl sendt 2.233 cpr-numre samt oplysninger om 36 personer med navne- og adressebeskyttelse i Frejlev videre til to borgere.

Fejlen opstod i forbindelse med behandlingen af to klagesager ved Planklagenævnet, hvor forvaltningen har fremsendt dokumenter, med oplysningerne til de to borgere, der har klaget over byudviklingsplanen, og klagernes sagsbehandlere. Kommunen understreger i en pressemeddelelse, at dokumenterne kun har kunnet tilgås af sagens parter og at de altså ikke har været offentligt tilgængelige.

- Det er en menneskelig fejl hos en af vores medarbejdere. Vi skulle have sløret de personfølsomme oplysninger. Det er de ikke blevet, og vi beklager dybt og lægger os fladt ned, siger vicedirektør i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Frede Aagren.

Kontrol skal skærpes

Den 26. oktober er By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune blevet gjort opmærksomme på fejlen, som betragtes som et brud på persondatasikkerheden.

- Det er rigtig beklageligt, at vi har haft et sikkerhedsnedbrud, for vi arbejder intenst på at undgå, at den slags sker. Sikkerhedsbruddet er naturligvis anmeldt til Datatilsynet, ligesom vi – sammen med Planklagenævnet – har sendt en formel underretning til de berørte borgere, siger Frede Aagren.

Frede Aagren kan ikke garantere, at det ikke sker igen, da der er tale om en menneskelig fejl. Men han understreger, at de gør alt, hvad de kan, for at undgå det.

- Vi har haft det på vores direktionsmøde i formiddags. De nøglepersoner, der sidder med det her skal trænes endnu mere. Vi har også talt om, at vi skal have tre kolleger til at tjekke inden vi sender, hvor vi i dag har to, siger Frede Aagreen.

De berørte borgere har modtaget et brev i deres e-boks om fejlen. I brevet er der ligeledes kontaktoplysninger, hvis man har spørgsmål til situationen.