00:14

230 musikundervisere samlet i Nordkraft for at styrke regionens kultur- og musikskoler

Selvom eleverne på de nordjyske musik- og kulturskoler i øjeblikket holder ferie, holder det ikke deres undervisere hjemme – i Nordkraft er de samlet til undervisning.

230 undervisere og ansatte på de nordjyske musik- og kulturskoler begynder året på med to dages undervisning på Nordkraft i Aalborg.

For mens eleverne stadig holder ferie, bruger underviserne et par dage på at få ny inspiration og nye teknikker, samtidig med, at de netværker gennem sammenspilsøvelser og holdundervisning.

- Det er rigtig hyggeligt og rigtig spændende og lærerigt, siger klaverlærer på Mariagerfjord Kulturskole, Sebastian Hatt.

Målet er at styrke samarbejdet mellem regionens mange kultur og musikskoler - og ikke mindst at blive klar til en ny sæson i musiklokalerne.

- Det er dejligt nogle gange at arbejde med de grundlæggende ting, og hvordan man formidler de ting, som man måske selv kan tage lidt for givet, som konservatorieuddannet musiker, siger Sebastian Hatt.

Det er niende gang, at alle de nordjyske musik og kulturskoler bruger nytårspausen på fællesdage, og det har ifølge kursusudvalget givet skolerne mulighed for at tilbyde lærerne nogle kurser, som de ellers ikke ville kunne magte alene.