LIGE NU:

24-årig fængslet: Svindlede med salgsannoncer 175 gange

En 24-årig mand er fængslet i tre uger, sigtet for bedrageri for over 130.000 kroner.

En 24-årig mand fra Aalborg er tirsdag blevet anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i en sag om bedrageri for over 130.000 kroner. Det fortæller Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 24-årige blev anholdt tidligt tirsdag morgen som følge af en efterforskning foretaget af Nordjyllands Politi med støtte fra LCIK - det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet - som var med til at opsamle og koordinere de op mod 175 anmeldelser om bedrageri, som politiet mener, den 24-årige står bag og som kom ind fra alle dele af landet.

- Det er et vigtigt bidrag til, at vi i dag har haft det fornødne grundlag for at kunne foretage anholdelse af den mistænkte, udtaler Troels Jul Kjærgaard, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

"Solgte" Apple TV og Playstation

Den 24-årige har, ifølge politiet, været særdeles aktiv sælger på dba.dk. Her har han annonceret med elektronik til gode priser og ifølge annoncerne kunne man købe både Apple TV og Playstation hos den 24-årige.

Problemet var bare, at han aldrig havde været i besiddelse af de varer, han ville sælge og at han - ifølge politiet - ikke havde intentioner om at leve op til sin halvdel af handlen og den måde franarrede han altså godtroende købere samlet over 130.000 kroner.

- Rigtig mange mennesker er blevet snydt, så jeg er tilfreds med, at vi i dag har kunnet skride til anholdelse af den 24-årige mistænkte mand i sagen, udtaler Troels Jul Kjærgaard i pressemeddelelsen.

Der kan være flere sager på vej

Den 24-årige blev ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i tre uger og politiet skal nu fortsætte den efterforskning der førte til anholdelsen af manden. I den forbindelse vil politiet ikke udelukke, at der kan komme nye svindelsager til som den 24-årige formodes at stå bag.

Hvis man er blevet udsat for svindel på internettet kan man melde det til politiet HER, men hvis du synes, det er sjovere helt at undgå at blive svindlet, så følg dette råd:

- Tænk dig om. Brug din sunde fornuft. Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det ofte tilfældet. Tegnene på svindel kan være forskellige, men stol på din mavefornemmelse – så du ikke mister dine penge i en internethandel, udtaler Troels Jul Kjærgaard.

Andre gode råd til at undgå svindel