Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

260 gymnasieelever nedlægger undervisning

På Aalborg Tekniske Universitet har 260 af 520 elever nedlagt deres undervisning i protest mod regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet.

Det er kun halvdelen af eleverne i Aalborg Tekniske Gymnasiums HTX afdeling på Øster Uttrupvej 5 i Aalborg Øst, der er mødt ind til undervisning torsdag morgen. 

Mikkel Gulbæk Christiansen, der er elevrådsrepræsentant meddeler, at eleverne har valgt at nedlægge deres undervisning som en protest mod regeringens nedskæringsplaner for uddannelser. 

- Vi ønsker at sende et signal om, at vi er utilfredse med regeringens nedskæringer, siger Mikkel Gulbæk Christiansen. 

Omkring 260 af 520 elever på HTX er torsdag formiddag i gang med forskellige aktiviteter på skolen - der altså ikke har noget med undervisningen at gøre. Men Mikkel Gulbæk Christiansen forsikrer, at det ikke bare er en fridag, de tager sig. 

- Vi holder jo ikke bare fri, vi forsøger at markere vores utilfredshed ved at lave andre aktiviteter på skolen, siger han. 

Rektor på Aalborg Tekniske Gymnasium bakker op om demonstrationen, som hun synes er vigtig for de unge. 

- Vi synes, det er en del af at være borger i et demokratisk samfund. Så de elever der deltager i det politiske arbejde, de får lov til det, og dem der vælger at gennemføre undervisning, står vi klar til at undervise. Vi opfordrer dem ikke, men bakker op om dem, der gør det, siger rektor Rikke Palmgren. 

I løbet af dagen holder elevrådet øje med, at alle eleverne faktisk er den del af det politiske arbejde. Og når skoledagen er forbi, går de sammen til fælles demonstration i byen Aalborg. Her er der en såkaldt SIT IN, hvor de mødes med andre gymnasieelever i byen. 

Demonstrationen på Aalborg Tekniske Gymnasium er ikke den eneste. Over hele landet demonstrerer de unge i dag for højere kvalitet på uddannelserne, færre nedskæringer og for at bevare SU.